Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




27.01.2023

Заміна побутових ламп розжарювання на світлодіодні лампи

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 10.01.2023 р. № 25 затверджений Порядок реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням.

Метою експериментального проекту є забезпечення заміни побутових ламп розжарювання на світлодіодні лампи для економії споживання електричної енергії та відповідного зменшення навантаження на енергетичну систему України, яка постраждала внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Учасниками експериментального проекту є фізичні особи–громадяни України, які досягли 18-річного віку та яким в установленому законодавством порядку присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Передбачено, що під час ввезення на митну територію України до товарів, що надаються партнерами з розвитку в межах експериментального проекту, не застосовуються вимоги щодо наявності декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам, енергетичної етикетки та мікрофіші, за умови наявності документів та маркування, що підтверджують відповідність таких товарів вимогам актів законодавства Європейського Союзу щодо гармонізації мовою оригіналу.

Міністерству цифрової трансформації поручено забезпечити технічну можливість щодо формування попередньої заявки через Портал Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Обласним державним адміністраціям, обласним військовим адміністраціям, військовим адміністраціям районів та населених пунктів забезпечити вирішення питання належного поводження з відпрацьованими лампами, отриманими АТ «Укрпошта» від населення в рамках реалізації експериментального проекту, шляхом укладення в установленому порядку договорів про здійснення їх збирання, перевезення та утилізації за рахунок коштів, що надходять до спеціального фонду місцевих бюджетів за справляння екологічного податку.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Наталья2 28.01.2023 18:56
Дія вже не приймає заявок
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# sos 29.01.2023 19:21
На етапі тестування послуга буде доступна у Вінниці, Черкасах, Одесі та Львові.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1088

Новий номер!

  • Чи можна протягом зміни зробити декілька Z-звітів на ПРРО?
  • ФОП не сплачує ЄСВ і водночас працює сумісником: чи має він право на оплату лікарняного?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне