Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.02.2023

Дотримання умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 20.01.2023 р. № 58 затверджений Порядок, який визначає механізм подання та розміщення на інтернет-ресурсі дозвільного органу щорічного звіту суб’єкта господарювання про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням установлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Його дія поширюється на суб’єктів господарювання, які отримали дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Подання та розміщення звіту здійснюється на безоплатній основі.

Подання та розміщення звіту в електронній формі здійснюється суб’єктом господарювання або уповноваженою ним особою через електронний кабінет користувача платформи “ЕкоСистема”.

Звіт в паперовій формі подається у разі:

  • відсутності в електронній формі дозволу на викиди, на підставі якого створюється звіт програмними засобами платформи “ЕкоСистема”;
  • настання обставин непереборної сили, що унеможливлюють технічне використання платформи “ЕкоСистема” під час подання та розміщення звіту в електронній формі. Звіт у паперовій формі, до якого додається його електронна копія у форматі Adobe Portable Document Format (PDF), подається дозвільному органу, що видав суб’єкту господарювання дозвіл на викиди.

У разі подання звіту в електронній формі паперова форма звіту не створюється.

Звіт подається щороку не пізніше 31 березня року, що настає за звітним періодом, та містить інформацію на кінець останнього дня звітного періоду.

Звітним роком є період з 1 січня до 31 грудня календарного року, що передує року, в якому подається звіт.

Якщо фізична особа – підприємець позбавляється статусу підприємця, звіт подається за період з початку календарного року, в якому це відбулося, до дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності такою особою.

У разі виявлення недостовірних відомостей у звіті, що поданий суб’єктом господарювання у паперовій формі, дозвільний орган надсилає відповідний запит на його адресу електронної пошти або поштову адресу, яку зазначив суб’єкт господарювання у звіті. Строк подання суб’єктом господарювання уточнюючих відомостей становить 15 робочих днів з дня надсилання йому запиту.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1448

Новий номер!

  • Чи можна протягом зміни зробити декілька Z-звітів на ПРРО?
  • ФОП не сплачує ЄСВ і водночас працює сумісником: чи має він право на оплату лікарняного?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне