10.02.2023

Дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 24.01.2023 р. № 63 внесені зміни до постанови від 13.03.2002 р. № 302, яка тепер має назву Порядок проведення робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку суб’єктів господарювання, які отримали такі дозволи.

Порядком, зокрема, передбачається наступне:

• видача дозволу на викиди здійснюється в паперовій або електронній формі;
  • суб’єкт господарювання отримує дозвіл на викиди до початку експлуатації об’єкта, у тому числі до проведення пусконалагоджувальних робіт.
  • дозвіл на викиди видається суб’єкту господарювання після отримання висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» підлягає оцінці впливу на довкілля та визначає екологічні умови її провадження. – у разі зміни параметрів стаціонарних джерел, їх кількості, кількісного та якісного складу забруднюючих речовин, впровадження заходів щодо скорочення викидів до дозволів вносяться відповідні зміни шляхом отримання нового дозволу на викиди з урахуванням змін, що сталися на об’єкті.
  • участь громадськості у процесі видачі дозволу на викиди та механізм проведення публічного обговорення.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Чи можна протягом зміни зробити декілька Z-звітів на ПРРО?
  • ФОП не сплачує ЄСВ і водночас працює сумісником: чи має він право на оплату лікарняного?