Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




28.04.2023

Виплата грошової допомоги особам із деокупованих населених пунктів

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 18.04.2023 р. № 347 внесені зміни до постанов КМУ, які стосуються виплати грошової допомоги цивільному населенню, а саме особам, які евакуюються із населених пунктів, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій (можливих бойових дій), у безпечні райони, та особам, які проживають в деокупованих населених пунктах.

Зокрема, передбачається що для отримання грошової допомоги особа пред’являє:

  • документ, що посвідчує особу, або єДокумент;
  • документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
  • документ, що підтверджує інвалідність;
  • свідоцтво про народження дитини або відображення в електронній формі інформації, що міститься у свідоцтві про народження, виготовленому на паперовому бланку (е-свідоцтво про народження).

Надання грошової допомоги здійснюється в присутності представника виконавчого органу відповідної сільської, селищної, міської ради/військової адміністрації населеного пункту, який перевіряє зазначені документи та вносить дані зазначених документів до відомості про виплату грошової допомоги цивільному населенню у паперовій формі за встановленою формою.

У разі виникнення обставин, що унеможливлюють виплату грошової допомоги цивільному населенню, яке евакуюється (відсутності електропостачання, відсутності можливості надання електронних комунікаційних послуг), відповідна виплата здійснюється протягом п’яти днів з дня припинення таких обставин.

Також встановлені вимоги для виплати грошової допомоги цивільному населенню, що евакуюється автомобільним транспортом.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 859

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне