Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.07.2023

Державна реєстрація заповітів і спадкових договорів

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 04.07.2023 р. № 680 внесені зміни до постанови від 11.05.2011 р. № 491 «Про затвердження Порядку державної реєстрації заповітів і спадкових договорів у Спадковому реєстрі», дію якого поширили на заведені спадкові справи.

Відтепер цей Порядок визначає процедуру державної реєстрації заповітів, спадкових договорів, посвідчених в Україні, посвідчених (складених та/або прийнятих на зберігання) та зареєстрованих в іноземних державах згідно з Конвенцією про запровадження системи реєстрації заповітів і заведених спадкових справ, а також змін до них у Спадковому реєстрі.

Встановлено, що внесення до Спадкового реєстру відомостей щодо заведених спадкових справ, а також змін до них здійснюється реєстраторами на підставі перших заяв, що свідчать про волевиявлення щодо спадкового майна, спадкоємців, виконавців заповіту, осіб, заінтересованих в охороні такого майна, або вимоги кредиторів, та заяв про зміну місця зберігання спадкової справи, про продовження провадження спадкової справи.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 682

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне