05.10.2023

Виплати військовослужбовцям під час дії воєнного стану

Газета «Приватний підприємець

Постановою КМУ від 15.09.2023 р. № 1001 внесені зміни до постанови від 28.02.2022 р. № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану», згідно яких:

• встановлені розміри додаткової винагороди за категоріями посад керівного та інструкторсько-викладацького складу у навчальних військових частинах (навчальних центрах, навчальних підрозділах);
  • військовослужбовцям, які у зв’язку з пораненням (контузією, травмою або каліцтвом), пов’язаним із захистом Батьківщини, визнані військово-лікарською комісією обмежено придатними до військової служби або непридатними до військової служби з переоглядом через 6 – 12 місяців та зараховані у розпорядження відповідних командирів, протягом двох місяців з дня зарахування у розпорядження (без врахування часу перебування у відпустці та на лікуванні) виплачується грошове забезпечення (без урахування додаткової винагороди) за останньою займаною посадою у повному обсязі.

Після перебування у розпорядженні понад два місяці і до закінчення перебування у розпорядженні таким військовослужбовцям щомісяця виплачується оклад за військовим званням, надбавка за вислугу років та додаткова винагорода у розмірі 20 100 гривень.

В частині виплати додаткової винагороди ця постанова застосовується з 1 червня 2023 року.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті