Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




17.10.2023

Професійний розвиток медичних працівників

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 29.09.2023 р. № 1036 внесені зміни до Положення про систему безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників, затвердженого постановою від 14.07.2021 р. № 725, яке тепер має назву Положення про систему безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я.

Встановлено, що це Положення застосовується до фахівців (фахових молодших бакалаврів, молодших бакалаврів, бакалаврів) з фармацевтичною освітою, професіоналів та фахівців у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я, професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я, з 1 січня 2024 року.

Положення визначає основні засади здійснення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я, що працюють у закладах охорони здоров’я, закладах освіти та провадять діяльність за професіями, включеними до розділів “Керівники” (у разі наявності освіти у галузі знань 22 “Охорона здоров’я”), “Професіонали” та “Фахівці” Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (випуск 78 “Охорона здоров’я”).

Особи, які мають фахову передвищу або вищу медичну і фармацевтичну освіту та працюють у профспілкових організаціях і громадських об’єднаннях, що провадять діяльність у сфері охорони здоров’я, здійснюють безперервний професійний розвиток відповідно до цього Положення.

Заходи безперервного професійного розвитку – це освітні заходи медичного, реабілітаційного та/або фармацевтичного спрямування, метою яких є підтримання або підвищення рівня професіоналізму і розвиток індивідуальної практики для задоволення потреб пацієнтів та оптимізації функціонування сфери охорони здоров’я.

Працівниками сфери охорони здоров’я є працівники, які провадять діяльність за професіями, включеними до розділів “Керівники” (у разі наявності освіти у галузі знань 22 “Охорона здоров’я”), “Професіонали” та “Фахівці” Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (випуск 78 “Охорона здоров’я”), а також особи, які мають фахову передвищу або вищу медичну і фармацевтичну освіту та працюють у закладах освіти, профспілкових організаціях і громадських об’єднаннях, що провадять діяльність у сфері охорони здоров’я.

Таким чином, з 1 січня 2014 року вводиться обов'язковий безперервний професійний розвиток фармацевтів, медичних сестер/братів, працівників з вищою немедичною освітою, що працюють у сфері охорони здоров’я, фахівців з реабілітації, у тому числі тих, які працюють у профспілкових організаціях і громадських об’єднаннях, що провадять діяльність у сфері охорони здоров’я.

Також змінами передбачається застосування електронної системи безперервного професійного розвитку, встановлюються вимоги щодо структури та змісту навчальних програм тощо.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 836

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне