Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.10.2023

Експериментальні проекти у сфері надання соціальних послуг

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 03.10.2023 р. № 1049 затверджений Порядок, який визначає механізм реалізації експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Метою реалізації цього проекту є визначення змісту, обсягу, порядку надання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості (далі – комплексна послуга), що сприятиме:

– підтримці психічного здоров’я населення та зниженню загального рівня стресу і тривожності серед населення;

– адаптації осіб/сімей/групи осіб, які проживають на території територіальної громади, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до кризових ситуацій (зокрема воєнних дій, тимчасової окупації, проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру), набуттю навичок стресостійкості як комплексу особистісних якостей, що дає змогу зменшити значні інтелектуальні, вольові та емоційні навантаження без особливих шкідливих наслідків для власного здоров’я, інших людей та професійної діяльності, а також запобіганню психологічній травматизації та мінімізації ризиків психологічної ретравматизації;

– забезпеченню комплексного підходу до надання соціальних послуг особам/сім’ям/групам осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та/або належать до вразливих груп населення, які проживають на території територіальної громади;

– зміцненню сімейних і родинних зв’язків та розвитку батьківських компетентностей;

– зміцненню та координації волонтерського руху;

– підвищенню соціальної згуртованості територіальної громади.

7. Комплексна послуга надається надавачами соціальних послуг, які є юридичними або фізичними особами – підприємцями, що включені до розділу “Надавачі соціальних послугˮ Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг / їх об’єднаннями, які уклали з Фондом договори про забезпечення надання комплексної послуги.

Для учасника експериментального проекту на конкурсній основі в межах бюджетних коштів обирається один надавач комплексної послуги за бюджетні кошти.

Надання комплексної послуги може фінансуватися за рахунок бюджетних коштів або шляхом співфінансування через залучення бюджетних коштів, коштів територіальної громади та/або благодійної пожертви, або лише за рахунок благодійної пожертви.

Надавач комплексної послуги формує команду фахівців (працівників, які відповідно до законодавства мають право надавати комплексну послугу та перебувають з надавачем у трудових відносинах або є залученими надавачем особами до надання послуг за договором про надання послуг) для надання комплексної послуги.

Фонд визначає надавачів комплексної послуги за бюджетні кошти на підставі результатів рейтингового оцінювання документів, які подаються надавачами соціальних послуг/об’єднаннями надавачів соціальних послуг для участі у конкурсі для реалізації експериментального проекту.

Для кожного учасника експериментального проекту Фонд визначає окремо одного переможця конкурсу та укладає з кожним з них договір про забезпечення надання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Порядком також визначаються умови та порядок проведення конкурсу, вимоги до конкурсної пропозиції, документів, які конкурсант додає до конкурсної пропозиції тощо.

Ще однією постановою від 03.10.2023 р. № 1050 КМУ затвердив Порядок, який визначає механізм реалізації експериментального проекту із запровадження договірної форми надання соціальної послуги із соціального супроводу військовослужбовців та членів їх сімей у військових частинах (підрозділах) Збройних Сил.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1173

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне