14.11.2023

Декларування права на промислове рибальство в електронній формі

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 13.10.2023 р. № 1076 затверджений Порядок реалізації експериментального проекту щодо запровадження декларування права на промислове рибальство та дослідний вилов в електронній формі. Його дія поширюється на всіх суб’єктів рибного господарства незалежно від форми власності, які планують здійснювати або здійснюють промислове рибальство, дослідний вилов і зобов’язані задекларувати право на промислове рибальство та/або дослідний вилов.

Декларування права на промислове рибальство та дослідний вилов в електронній формі є електронною публічною послугою, яка надається засобами компонента Єдиної державної електронної системи та/або Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (у разі наявності технічної можливості).

Суб’єкти рибного господарства для здійснення промислового рибальства, дослідного вилову та отримання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) (для здійснення промислового рибальства, дослідного вилову) декларують право на промислове рибальство та/або дослідний вилов шляхом подання такої декларації щороку до 1 листопада для отримання права на укладення договору на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) (для здійснення промислового рибальства, дослідного вилову), предметом яких є реалізація розподілених квот добування (вилову) водних біоресурсів, відповідно до встановлених лімітів спеціального використання водних біоресурсів на наступний календарний рік та уточнюючої декларації (у разі потреби) – до дня подання заяви про одержання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) (для здійснення промислового рибальства, дослідного вилову).

Уточнююча декларація подається у разі потреби переможцем аукціону з продажу права на укладення договору на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) та суб’єктом рибного господарства, який здійснюватиме дослідний вилов.

Декларація та уточнююча декларація подаються суб’єктами рибного господарства в електронній формі.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?