Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.11.2023

Англійська для подорожей: фрази та вирази для туристів

Відвернутися від одноманітного перебігу буднів допомагає раптова відпустка. Подорож на далекі відстані за кордон стане приємнішою, якщо ви говорите англійською. Пройти швидке навчання з носієм мови можна у Friends Club — онлайн-порталі з трьома способами отримання нових знань. Ви можете обрати індивідуальні курси с вчителем або заняття у групі чи розмовному клубі.

Значення знання англійської під час подорожей

Знання іноземної мови відкриває багато можливостей для туристів. Якщо з вами станеться непередбачувана ситуація, а поруч не буде гіда чи іншої людини, здатної вам допомогти, ви зможете самостійно подбати про себе:

  • спитати дорогу;
  • дізнатися, де знаходиться той чи інший туристичний об'єкт;
  • звернутися за відновленням втрачених документів.

Вільне володіння розмовною англійською дозволить вам обирати серед загальних екскурсій або відвідуванні визначних місць самостійно.

Англомовний туризм високо розвинений, тому тури цією мовою цікавіші та коштують значно дешевше. Додаткова перевага — спілкування. Обмін інформацією з місцевими жителями допомагає краще зрозуміти менталітет країни, зав'язати цікаві знайомства. Також це хороший спосіб підвищити рівень розмовної англійської.

Основні фрази та вирази для туристів

Класичних фраз англійською дуже багато і людині, яка погано знає мову, буде складно запам'ятати їх усі. Для початку потрібно виділити основні, які допоможуть вам орієнтуватися у місті та просити про допомогу:

  • which bus goes to the airport — який автобус прямує до аеропорту;
  • can I park my car here — чи можна тут припаркуватись;
  • i’d like a taxi, please — я хочу замовити таксі;
  • can I buy a ticket on the bus/train — чи можна купити квиток в автобусі/потягу;
  • where can I find a restaurant, shop, theater — де я можу знайти ресторан, магазин, театр.

Якщо ви подорожуєте літаком, варто вивчити основні поняття, наприклад hand luggage, що означає ручна поклажа, або delay та baggage reclaim — затримка та отримання багажу відповідно.

Рекомендації щодо підготовки до подорожі на англомовну територію

По-перше, треба вивчити загальні фрази. Оберіть тему, що турбує вас найбільше. Це може бути діалог в аеропорту чи літаку, пошук місця проживання, замовлення їжі у ресторані тощо. Завжди пам’ятайте, що можуть виникнути нестандартні ситуації, коли вам може знадобитись допомога лікаря, страхувальної компанії чи поліції. 

Другий важливий крок — оберіть місця, які ви хочете відвідати. Заздалегідь сплануйте маршрут, щоб краще орієнтуватись на місцевості. Подорожуйте зі списком важливих та визначних локацій, щоб максимально використовувати свій час. Додатково вивчіть основні аспекти культури, традицій і звичаїв країни, до якої ви збираєтеся подорожувати, адже це допоможе уникнути непорозумінь.

Практичні вправи для тренування розмовних навичок

У розмовній англійській немає нічого складного, головне в цій справі — практика. Ось деякі цікаві вправи, що можуть вам допомогти:

  • сходи — з одного слова складіть спочатку словосполучення, потім фразу, потім речення;
  • опиши мене — підготуйте картинки з малюнками, а потім витягуйте по одній та детально їх описуйте;
  • минуле та майбутнє — поговоріть про те, що ви робили минулими вихідними, а далі про свої плани на наступні вихідні.

Остання вправа дозволить вам практикувати граматичні часи англійської мови.

Підбиття підсумків і резюме

Англійська мова — це інструмент, який дозволить зробити ваші подорожі більш цікавими, приємними та легкими. Завдяки своїм знанням, ви зможете більше дізнатись про культуру, звичаї та менталітет іншої країни, а також отримати певні бонуси, наприклад знижені ціни на екскурсії.

Количество просмотров: 198

Архив новостей

Июль 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4