Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




28.06.2019

Гал-Кат єдиний в Україні завод прокатної металургії

У Львові досі є успішні промислові підприємства, які не тільки не згорнули виробництво, за часи кризи, але й впевнено крокують уперед, створюючі робочі місця та сплачуючи податки до місцевого бюджету.

Чим особливе це виробництво - подумаєте ви? Гал-Кат - єдиний український завод прокатної металургії, що працює на експорт у різні країни Європи. І знаходиться він не де-небудь, а у Львові!

Успішний управлінець Юрій Доскіч знає, як налагодити систему роботи заводу з машинним обладнанням, що розташоване на 18 тис квадратних метрів. Значного успіху вдалося досягти завдяки перейняттю світових стандартів. Для прикладу, саме тут виготовляють найтоншу волосину дроту - 0,05 мікрометра на італійському обладнанні номер 1 в Україні, приблизна вартість одиниці машини грубого волочіння 800 тис євро! Ця технологія потребує неабиякої точності та високої майстерності, саме тому, задля опанування всіх тонкощів, потрібно навчатися мінімум рік, а той два!

У приміщенні підприємства можна зустріти величезну піч, що розігрівається більше аніж до 1200 градусів по Цельсію. А також, прокатний стан - колесо розливу, де відбувається процес кристалізації міді з рідкого стану в стан пластичності. Усередині при температурі 1800 градусів усе перетворюється в пластичну мідь. А далі - численні лабораторії.

Варто зазначити, що виробництво постійно оновлюється, з останнього, для прикладу, обладнання волочіння, ціна якого понад 530 тис євро. За словами генерального директора Гал-Кат, Юрія Доскіча, виробництво має угоду з Національним університетом “Львівська Політехніка”: з кожних десяти випускників - семеро залишаються працювати на заводі Гал-Кат! А все тому, що “українська молодь талановита та вміє швидко навчатися” - запевняє Юрій Доскіч.

Підсумовуючи: виробництво прокатної металургії Гал-Кат - це єдине підприємство цього напряму в цілій Україні, де прокатують мідні дроти, що згодом експортуються в країни Європи. Відповідно, якщо з України вивозиться товар, то ввозиться іноземна валюта! Управлінець Юрій Доскіч обрав успішний шлях розвитку українського виробництва на рідній, українській землі, розширюючи ринок та створюючи нові робочі місця для населення!

Андрій КУЗЕВИЧ, старшийплавильник - рафінувальник печі G-12:
“Щоб опанувати цю роботу потрібна тривала практика. Раніше я працював слюсарем ремонтником 4-го розряду. Працюю тут вже 13 років. Це реальна робота, чоловіча. А щодо ставлення керівництва до нас, то скаржитись немає на що. Якщо б було погано, то ніхто б надовго не затримався. А до нас тут часто керівник підходить й запитує чи все нас влаштовує: робота, зарплата? Мене влаштовує. Наших влаштовує.”

Юрій ПІДБІРНИЙ, технолог зміни:
“Я вже тут старожил. 3 2010-го року. Хочаза освітою я лісогосподарник, однак за два роки опанував новий фах. Ось і працюю. Зарплату не порівняти з тою, котру дають іноземні працедавці на заводах, що швидко у нас збудували. У мене значно більша. Що вам скажу. Україні потрібні такого масштабу керівники. Адже у наших людей не було б тоді проблем ні з роботою, ні з зарплатою.”

ТДВ "Гал-Кат"
м. Львів, вул. Конюшинна, 20
032 229 50 06

Количество просмотров: 1846

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5