Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




26.11.2019

В якій професії заробляють найбільше

У сучасному амбітному світі люди шукають постійну роботу з високим рівнем заробітку. Студенти обирають вищі навчальні заклади, щоб надалі зайняти пост зі стабільним гідним доходом, з кар'єрним зростанням, підвищенням заробітної плати. Кожному з нас хотілося б знайти роботу, де існує можливість проявити здібності. Від рівня кваліфікації працівника, залежить його заробітна плата.

Вибираючи один з високооплачуваних напрямків в Україні, необхідно мати:

  • Досвід роботи в обраній сфері не менше 5-10 років;
  • Масштабні знання всіх нюансів професії;
  • Володіння кількома іноземними мовами вільно;
  • Кілька вищих профільних утворень;
  • По натурі бути лідером колективу (комунікабельність, чуйність, ввічливість, професіоналізм).

Крім перерахованого вище, необхідно бажання працювати в цілодобовому режимі, застосувати всі сили, знання для досягнення поставлених цілей. Професії з високою оплатою праці, часто, позбавляють особистого життя, тому їх вибирають амбітні молоді люди, кар'єристи.

Експерти порталу ІТстатті радять ознайомитися з топовими бізнес-ідеями https://itstatti.in.ua/biznes.html.

Професії з високою зарплатою

1) В Україні лідери з отримання надвисоких доходів завжди були топ-менеджери, представники управлінських професій (директори компаній в банківській сфері). В цьому напрямку доходи – від 300000 грн.

Верхня межа залежить від обсягів виконуваної організації, чисельності найманих працівників, відсотків по преміюванню.

З доходом від 150000 грн йдуть керівники підприємств, заводів, фірм, ресторанів. Тут заробіток теж не має верхньої межі, залежить від обсягів продаваної, виробленої продукції, кількості очолюваних організацій.

Фахівці такого рівня регулюють діяльності підприємств, організацій. Від їх якісної управлінської роботи, обсягу випуску виробленої продукції, продажі її залежить ВВП-країни.

З кожним роком, все більше молодих людей прагнуть потрапити в чиновницький апарат країни (адміністрації, податкові органи, контролюючі наглядові органи). Адміністративні працівники живуть за рахунок бюджетних коштів. Їхні доходи з кожним роком стрімко зростають. В даний час зарплата чиновника вищої ланки – від 50000 грн, з отриманням усіх пільг, відповідно, не рахуючи премій, надбавок.

2) Все більшої популярності набувають фахівці з IT-технологій. Даний напрямок тільки розвивається, перспективність його зростає з кожним днем. IT-фахівці, пропрацювавши не менше 3 років, досягають рівня заробітку, до якого управлінці працюють більше 10 років.

У виборі такої профільної професії слід врахувати, що без отримання знань, відповідного вищого навчального закладу, працювати не вдасться. IT-технології вимагають від працюючих, захопленості в свою справу, нестандартних підходів, до виникаючих в процесі роботи проблем, величезного багажу знань в даній сфері.

В даний час на кожному підприємстві, заводі необхідний фахівець, якою займається захистом інформації, її збереженням (особливо, військового призначення), забезпечує безперебійну роботу технічного обладнання. Такі працівники цінуються, їх оплата праці висока, не рахуючи додаткових премій.

3) Льотчики військові, цивільні з рівнем доходу до 200000 грн. Професіоналів своєї справи в цій галузі одиниці. Це люди закохані в свою професію, в небо, пройшли всі етапи складного відбору, обійшли десятки конкурентів, що витримали роки навчання, щорічно підвищують свою кваліфікацію. Їх професіоналізму можна позаздрити. Далеко не кожен зможе освоїти професію пілота.

Фахівці авіакомпаній (диспетчера) отримують середню зарплату від 50000-200000 грн.

4) Фахівці з фінансів.

  • Аудитори, які проводять перевірку фінансової діяльності організацій. Цей фахівець повинен володіти широкими знаннями в сфері організації робіт різних підприємств, перевіряти його ефективність відповідно до законів, забезпечувати консультації з бухгалтерського обліку.
  • Головний бухгалтер – посада, яку можна порівняти з генеральним директором, так як всі фінанси організації в його віданні. Висока оплата праці даного фахівця, обумовлена відповідальністю за всі грошові кошти в організації. Головний бухгалтер повинен бути грамотним фахівцем, з широкими знаннями у своїй сфері.
  • Працівники банків – посади вимагають наявність профільної освіти, досвіду роботи. Популярна професія в нашій країні з гідною оплатою.
  • Економісти, прості бухгалтера, касири-професії отримують гідний заробіток. Багато молодих людей хочуть працювати в даній сфері. Цінуються професіонали своєї справи, з позитивним досвідом роботи.

5) Будівельна сфера діяльності завжди була прибутковою. Професіонали в будівництві заробляють від 40000 грн. Ліміт не обмежений. Тут цінуються не тільки керівники, але інженерно-технічні працівники, вузьконаправлені фахівці (монтажники, кранівники, водії екскаваторів, т. п.).

6) Військові. За 5 років рейтинг військових професій за рівнем заробітку зріс у кілька разів. У нашій країні військовим підвищили заробітну плату, поліпшили умови служби. Їм надають пільгові умови кредитування, дають квартири, ділянки для будівництва, платять гідні пенсії, після виходу у відставку. У 2018р. у військові навчальні заклади було від 10 осіб на місце, що говорить про популярність професій у військовій сфері.

7) Фахівці з програмування завжди затребувані на ринку праці у зв'язку з високими темпами зростання розвитку в програмних забезпеченнях. Винагорода за їх роботу завжди висока. Для отримання хорошої оплати, потрібні спеціалізовані знання в даній сфері, вища освіта, досвід роботи не менше 3 років. Це, перш за все захоплені в свою справу люди, у яких хобі переросло в справу їхнього життя, спосіб заробітку. Такі фахівці цінуються скрізь, їх бережуть, намагаються не упустити.

8) Підприємці, які створили власний бізнес. Такий напрямок розвивається в нашій державі, багато молодих людей не хочуть працювати на когось. Відкривають власний бізнес, вкладають в нього грошові кошти, власні знання, ентузіазм, час. Тим самим створюють новий осередок суспільства, бізнесменів. Отримувана прибуток буде залежати від обсягів продажу, виробництва, т. д. Ліміту в цій справі немає.

9) Фахівці в сфері логістики. Професії в даній сфері оплачуються добре, так як цінність роботи зростає з кожним днем. Збільшуються обсяги продажу товарів, їх перевезень, а при знаходженні оптимальних шляхів доставок, допомагає істотно збільшити дохід організацій.

10) Фахівці харчової промисловості високого рівня завжди цінуються, їх праця добре оплачується. З розвитком даної галузі представники цієї професії не залишаться без роботи ніде.

Наприклад, оплата у шеф-кухарів в дорогих ресторанах до 600000 грн. Завдяки відкриттю нових ресторанів, розвитку даного бізнесу попит на кухарів зростає, збільшується і рівень їх доходу. Слід зазначити, що шеф-кухар – це не професія, а покликання.

Відкриваються приватні пекарні, кондитерські, де попит на технологів харчової промисловості, кондитерів, кухарів, пекарів не зменшується.

11) З кожним роком зростає попит на фахівців трудових професій: токарів, сверловщиков, електриків, тощо У зв'язку з низькою оплатою праці, ніхто з молодих людей не йшов навчатися і працювати в даній сфері. Всі йшли в економісти, фінансисти. В результаті в 2018г.-2019г. людей з такої професії надлишок, і рівень їх заробітної плати починає падати, так як легко знайти заміну такого фахівця. Інша справа з представниками робітничих професій, хорошого фрезерувальника відшукати важко.

Поступово збільшуються заробітні плати у педагогів. Професія "учитель" набирає популярність з кожним роком. Вчителі справжні професіонали своєї справи, що дають знання підростаючому поколінню. Столичні педагоги отримують - до 20000 грн, в той час як в невеликих містах, сільській місцевості оплата праці становить не більше 8000 грн і менше.

В Україні багато професій з гідною оплатою, серед них можна вибрати найбільш вподобану. Варто пам'ятати про те, що значна оплата за роботу, буде в тому випадку, коли рівень знань, професіоналізм, кваліфікація досить високий. Не слід чекати величезних прибутків, якщо не було вкладено ні праці, ні знань, ні професійних навичок, не варто нехтувати навчанням у вищих закладах.

Потрібно розуміти, що кожна обрана професія повинна людині подобатися, бути по душі. Тільки в цьому випадку можлива його максимальна віддача справі, результатом чого буде збільшення щомісячного стабільного доходу.

Висококваліфікований фахівець не залишиться без роботи.

Джерело - онлайн бізнес журнал itstatti.in.ua.

Автор - Вольдемар Воронцовський.

Количество просмотров: 5025

Архив новостей

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2