Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.04.2017

Ковка: коли скульптор використовує метал замість глини

В сучасному інтер'єрі вироби з металу використовуються в тому випадку, коли є мета додати в образ житлового об’єкта нотки аристократичності. Художня ковка може бути присутня як в оздобленні території поза межами будинка, так і в самих кімнатах. Зроблені майстерними руками коваля ворота, огорожі, грати, ліхтарі, сходи, брами, навіси, альтанки засвідчать гостям наявність у господаря смаку та грошей, адже ручні вироби з металу коштують недешево. Елементи оздоблення камінів, ковані меблі, вишукані металічні люстри та інші «ковальські скульптури» допоможуть також додати стильності в оформлення житлових приміщень, зон відпочинку та бань. Заказати ковку у Львові бажають не тільки власники домів, котеджів чи дач. Подібні виробі можуть бути використані також в стандартних квартирах, наприклад, можна зробити красиві ковані перила на балконі.красиві ковані перила на балконі

Міфи, щодо кованих виробів

Необізнані власники житла іноді висловлюють побоювання щодо використання металічних елементів в інтер’єрі. Ковка здається їм архаїчною в сенсі модних тенденцій, та холодною в плані використання металічного оздоблення взимку. Між тим дизайнери наголошують, що подібні речі є актуальними та гостромодними в усі часи. А досвід використання кованих елементів говорить про те, що вони якимсь незбагненнім чином на протязі довгих десятиліть зберігають в собі ментальне тепло того горна, де цей метал був розігрітий до пластичного стану.

Витвори ковалів не можуть бути дешевими

Якщо коректним є порівняння кованих виробів зі скульптурними творами, то стає зрозумілою недешева їх ціна. Щоб зробити витвір з металу потрібно не тільки використати матеріал, обладнання та ковальський хист, але й затратити немало фізичних зусиль. Спочатку майстер робить ескіз майбутнього виробу, потім підбирає заготовку потрібної маси та розміру, нагріває її та починає процес обробки з допомогою нанесення ударів спеціальними молотками, зубилами, ручниками та борідками. Нагрівання може знадобитись далеко не одне, а ще більша кількість буде зроблена підігрівань виробу.

«Плюси» кованих виробів:

  • штучність, адже навіть зроблені одним майстром по одному ескізу вироби не будуть повністю ідентичними;
  • довгий строк служби на протязі якої їх не потрібно фарбувати чи ремонтувати;
  • елітарність, що вказує на статус господаря помешкання.
Количество просмотров: 1063

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5