Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




31.10.2019

Сучасні покрівельні матеріали

Сучасна промисловість пропонує велике різноманіття покрівельних матеріалів, тому кожен має можливість вибрати ту, що йому підійде найкраще, в залежності від форми покрівлі, архітектурного рішення, вартості. Дуже розповсюдженою є покрівля з профільованих металевих листів, таких як металочерепиця і покрівельний профнастил. Ці матеріали мають невелику вагу, тому з ним легко працювати і від них немає великого навантаження на несущі елементи. Є можливість вибрати будь-який колір і профіль. Досить довговічний і відносно недорогий. Серед недоліків слід відзначити значний гуркіт під час дощу та граду і потреба утеплення для зменшення тепловтрат.покрівельний профнастил

Керамічна черепиця є одним з кращих покрівельних матеріалів. Вона довговічна, дуже приваблива, має хорошу звукоізоляцію, безпечна до дії вогню, стійка до вигорання. Однак така покрівля дорога, важка, тому потребує міцних фундаменту, та несущих елементів покрівлі, при монтажі потребує працівників високої кваліфікації. Цементно-піщана черепиця схожа на керамічну, але має меншу міцність і більшу вагу, тому і не така довговічна, але вона дешевша, тому застосовується замість керамічної.

Бітумна або м’яка черепиця завдяки гнучкості застосовується на покрівлі складної форми. Вона виготовляється різних кольорів, виглядає привабливо. Покриття тихе, герметичне, має невелику вагу, але потребує суцільної обрешітки і має меншу довговічність.

Шифер застосовується досить давно, незважаючи на те, що до його складу входить азбест, який шкідливий для здоров’я, тому від нього відмовилися у Європі. Але вона довговічна, пожежобезпечна, тиха і відносно дешева. З недоліків відзначається швидка втрата привабливого вигляду і поява тріщин, що порушує герметичність.

Для пласких покрівель застосовують єврорубероїд, що складається з декількох шарів матеріалу. Арміруюча основа із склотканини з обох боків вкрита бітумними матеріалами із захисними шарами покриття. Матеріал відносно дешевий, довговічний, легко укладається, але потребує додаткової гідроізоляції. Який би матеріал для покрівлі ви не вибере, слід віддати перевагу відомим виробникам, в якості яких є можливість бути впевненим.

Количество просмотров: 753

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5