12.08.2020

Благоустрій сучасного міста

Вулиці та прибудинкові території наших міст стали значно привабливішими після того як їх почали оздоблювати тротуарною плиткою. В багатьох європейських містах це здавна поширена практика. Завдяки використанню натурального каменю, бруківка прикрашає багато міст. Знаменита аппієва дорога побудована в 4 столітті до нашої ери в Давньому Римі і досі на окремих ділянках збереглася. Після землетрусу в Лісабоні залишилось багато каміння від зруйнованих будинків. Було прийняте вірне рішення і його використали для покриття вулиць і площ. І зараз гарні площі і вулиці багатьох португальських міст прикрашають орнаментом, створені з білого і сірого каменя.тротуарная плитка

Сучасна бруківка не завжди має високу якість, що залежить від виробника і майстрів, які її укладають. Але якщо замовити тротуарну плитку у виробників, що зарекомендували себе з кращого боку, наприклад на сайті https://concrete.kiev.ua/product-category/paving-slabs/stare-misto/, і знайти професійних фахівців, то є можливість отримати не лише гарне, а і досить довговічне покриття, що милуватиме око на протязі тривалого часу. Тротуарну плитку Старе місто назвали так тому, що за її допомогою є можливість створити покриття найбільш схоже на те, що так подобається нам в старовинних містах.

Тротуарна плитку Старе місто виготовляється різних кольорів і розміру, тому вона дає простір для фантазії і дозволяє досягнути унікального вигляду покриття за рахунок їх комбінації. Потрібно вірно вибрати товщину плитка в залежності від навантаження дороги.Плитка має високу морозостійкість, низькі показники водопоглинання і стирання поверхні. Навіть при високих температурах вона не випаровує шкідливі речовини. Покриття не вигорає і не тріскається. Під час стльних злив на ньому не утворюються калюжі. Також воно ремонтопридатне. При потребі воно легко розбирається і знов укладається. Також його легко прибирати.

Щоб покриття служило довго потрібно доручити його укладання фахівцям. Як і будь-яка робота вона вимагає досвіду і певних навичок. Також слід вибирати плитку заводського виробництва, де кожну партію перевіряють у лабораторії, а не кустарну невідомого складу і характеристик.

Апрель 2024