Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




27.09.2021

Луцьк – привабливе місто для мандрівника

Подорожі рідною країною залишаються привабливим видом відпочинку українців. Такі мандрівки можуть бути дуже цікавими, адже мальовнича природа, багата історія та гостинні люди є у кожному куточку нашої батьківщини. Кожен турист може відвідати Волинь та одне із найстаріших міст України Луцьк, саме тут знаходиться відомий замок Любарта. Але Луцьк є також і сучасним містом. Скуштувати суші в Луцьку чи випити кави, замовити піцу або традиційну волинську страву – це вибір самого мандрівника.

Якщо шукати інформацію про Луцьк, одразу знаходиться багато статей про історію міста, перше згадування у літопису, видатних людей, що жили або працювали на цій землі. Так, Луцьк в першу чергу – це історичне місто. Тому, звісно, можна сказати, що обов’язковим для відвідання є історико-культурний заповідник «Старий Луцьк». На його території знаходяться старовинні споруди, архітектурні пам’ятки, проходять неймовірні рицарські турніри, екскурсії, фестивалі, майстер-класи, концерти. Родзинкою є можливість замовити нічну екскурсію з неповторною таємничою атмосферою.Старий Луцьк

Також відомими є луцькі підземні ходи та підземелля. Старовинні будинки мали двоповерхові підвали, перший ярус яких був сховищем деяких продуктів та коштовних речей, а другий, нижній, слугував холодильником. Також існували довгі та вузькі каналізаційні канали, а від Верхнього замка вели таємні підземні ходи.

Активного туриста чекає у Луцьку захоплюючий квест. Треба знайти у місті 13 мініскульптур. Розшукати їх можна як у рамках екскурсії, так і самостійно, адже їх розташування нанесено на інтерактивну мапу. Маленькі скульптури – це оригінальні фігурки кликунів. Колись у місті існувала професія «кликун». Назва її пішла від слова «кликати». Кликун – це сторож, що ніс нічну варту та голосно сповіщав містян про небезпеку. Вартові кликали між собою, перевіряли, що все спокійно, звідси і назва. Також кликуни своїми дзвінкими голосами могли оголошувати важливі новини міста та анонсувати події. У 2021 році з метою збереження традицій та для туристичної привабливості цю професію було відновлено. Тепер в обов’язок кликуна входить раз на день гра на сурмі мелодії впізнаваної пісні «Волинь моя» з висоти В’їзної вежі.

Количество просмотров: 1189

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5