Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.08.2022

Як відзначають Новий рік у Великобританії

Знайомство зі звичаями інших країн — це завжди цікавий досвід, який допоможе збагатитися культурно та додати декілька нових слів пов’язаних зі святом до свого лексикону.

Як британці святкують Новий рік

Новий рік у Великобританії вважається державним святом, тому в цей день всі відпочивають і веселяться. Хтось зустрічає Новий рік на вулиці в юрбі незнайомих людей під вибухи феєрверків та спогляданням їх різноманітних форм, інші святкують в пабах чи влаштовують вечірку вдома у колі найближчих друзів чи родичів.

Різноманітні програми навчання пропонує наша школа англійської для дорослих згідно з вашим рівнем володіння!

Зазвичай, до опівночі люди проводять старий рік піснею “Auld Lang Syne” взявшись за руки. Коли стрілка годинника показує північ, то всі цілуються і обнімаються, а потім святкують перехід у новий рік шампанським.

Традиційна їжа та напої у святкову ніч

Улюблені страви британців — ростбіф (roast beef), домашні пиріг (homemade pies) або бісквіт з патокою (treacle sponge). Святковий стіл господині залежить якою буде компанія, великою чи маленькою. Один готує багато страв маленькими порціями, щоб кожен міг спробувати все. Інший, має на столі чіпси, крекери з сиром та цукерки.

Щодо напоїв, королем столу звісно шампанське, але крім нього часто є сидр, джин та пиво. Для гостей, які не вживають алкоголь можна запропонувати імбирний ель, безалкогольне вино чи сік. Також, для британців нормальною практикою є запропонувати гостям принести алкоголь із собою.

Розваги британців у Новорічну ніч

Найулюбленішими напрямками розваг для британців є паб-вікторини та фотозона. Перший тип розваги багатогранний і цікавий, адже можна підготувати список запитань на різні теми, наприклад, спорт, знаменитості, географія та ін., та задавати їх всім учасникам вікторини. Таким чином провести цікаво і весело час зі своїми друзями. Фотозона теж зайвою ніколи не буде, в Англії люблять фотографуватися поряд із фотографією знаменитості у повний зріст.

Вогняні шоу у Великобританії на Новий рік

Традиція святкувати Новий рік у Британії з’явився у 1752 році лише тому, що країна перейшла на міжнародну торгівлю. Спосіб зустрічати Новий рік був запозичений від кельтів, які святкували перехід у новий рік за допомогою вогню. Для них, символом життя було світло, а смерті — тьма. Саме віра в це зародила більшість звичаїв, яких дотримуються й досі.

Flamborough Fire Festival

Мета фестивалю — це вшанування традиції вікінгів очищувати духів старого року вогнем. Саме тому, у новорічному фестивалі Великобританії люди одягнені в костюми вікінгів розмахують смолоскипами над головою та спалюють кораблі вікінгів. Що цікаво, вхід дорослим на фестиваль в костюмі вікінга безкоштовний, в іншому випадку потрібно платити.

Allendale Tar Bar'l

Allendale Tar Bar'l — це вікова традиція, яка походить із язичницьких часів, коли люди поклонялися вогню. Її суть полягає в тому, що 45 дужих чоловіків несуть вулицями міста бочки з-під віскі наповнені смолою. Носіїв бочок називають гізерами, вони повинні пронести бочки по місту і завершити ходу на центральній вулиці, після чого бочки кидають на землю зі словами: “Be damned to he who throws last!” — будь проклятий той, хто кидає останній. За традицією всі бочки підпалюються.

Nos Galan Road Races

Nos Galan Road Races — це спортивний забіг на п’ять кілометрів по місту на честь бігуна Гуто Ніта Брана. Відкривають змагання діти, в той час як знаменитість, особа якої зберігається в таємниці, приходить, щоб запалити сигнальний вогонь. Ця подія супроводжується феєрверками. Потім починається забіг для дорослих. По завершенню, всім переможцям даруються подарунки.

Количество просмотров: 1366

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5