Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




31.08.2020

Готувати договір на підприємстві грамотно або платити адвокату?

договір адвокат"Помилки краще не допускати, ніж виправляти. Як не дивно, але цього золотого правила дотримуються далеко не завжди, особливо в сфері укладення договорів" - підказує нам адвокат київської юридичної компанії "Альва Прайвесі".

"Самі розберемося"

Дуже часто саме так міркують бізнесмени-початківці, які ще в силу нетривалого заняття бізнесом ніколи не потрапляли в ситуації, коли раптово з'ясовується, що договір то погано складений. І в такому випадку єдиний вихід відстоювати свої права - звертатися до суду.

  1. Але суд - це, по-перше, довго. Навіть якщо в кінцевому підсумку рішення виявиться на вашу користь, то на це можуть піти місяці, а то й роки. А за цей час і курс валюти 100 раз зміниться, та й інфляцію ніхто не відміняв.
  2. По-друге - це дорого. Складання позову, клопотань, участь в засіданнях, а там апеляція ще ... - і за все це доведеться платити адвокату з господарських справ.
  3. Ну, і нарешті, по-третє, - це без будь-яких гарантій: отримати рішення на свою користь - не те ж саме, що його виконати. А з цим також можуть бути проблеми, та й витрати на саме виконання можуть бути не маленькі.

Ну, тоді юрист розбереться

Юрист, то, розбереться, але тільки за однієї умови - якщо у нього є відповідна спеціалізація. Так, профільний юрист з досвідом претензійно-договірної роботи цілком здатний вичитати договір і знайти в ньому "слабкі місця". Але проблема в тому, що багато початківців-бізнесменів не звертають ніякої уваги на те, чи є у юриста та сама відповідна спеціалізація.

Багато хто помилково думає, що будь-який юрист може підготувати грамотний договір підприємству або вичитати той, який пропонує контрагент. Думати так - настільки ж наївно, як і думати, що будь-який лікар може вилікувати будь-яку хворобу, а будь-який вчитель здатний навчити будь-якого предмету.

І як бути?

Якщо знайти юриста з відповідною спеціалізацією для постійної співпраці не вдається, то кращий вихід - це звернутися в спеціалізовану юридичну компанію по договірній роботі. Як правило, такі компанії є командами вузькопрофільних фахівців. Відповідно, підготовкою або перевіркою вашого договору займеться саме той експерт, який розбирається у відповідній сфері права, а за необхідності - заручиться і допомогою колег із суміжних сфер.

В цілому, це гарантує, що ви підпишете договір, текст якого надійно захистить ваші права і інтереси. А відповідно, вам не доведеться витрачати час і гроші, щоб оскаржити одне або кілька невигідних для вас положень, що не були виявлені спочатку.

Количество просмотров: 2080

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5