Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




17.07.2021

Отримання довідки про податкову декларацію про майновий стан і доходи

Портал Дія – це єдиний державний веб-портал електронних послуг, мета якого полягає в забезпеченні доступу до усіх державних послуг в онлайн-режимі. Усім, хто отримує доходи від підприємницької діяльності, потрібна річна податкова декларація, яка заповнюється фізичною особою – підприємцем та подається до Державної податкової служби.

Як отримати довідку про подану декларацію

Після того, як платником податків відправлена податкова декларація про майновий стан і доходи, йому видається довідка про це. Надання цієї послуги регулюється Податковим кодексом України.

Для отримання довідки необхідно подати заяву особисто, через законного представника, відправивши необхідні документи поштою або заповнити заявку на сайті Державної податкової служби України. Послуга з отримання довідки є безкоштовною і виконується протягом десяти календарних днів. Після спливання терміну виконання заявнику видається результат особисто або через законного представника.

Порядок видачі довідки особам, що є нерезидентами України, але джерело їх доходу походить з України, є практично таким самим, що й для інших заявників. У цьому випадку до заяви і декларації потрібно додати ще письмове звернення нерезидента або уповноваженої особи до контролюючого органу. У зверненні повинна міститися наступна інформація:

  • повне ім’я нерезидента;
  • джерело доходу;
  • вид доходу;
  • сума сплаченого в Україні податку.

Звернення подається українською мовою. При подачі звернення іноземною мовою потрібно додати офіційний переклад.

Причини відмови у видачі довідки та порядок оскарження

Підставою для відмови видати довідку про податкову декларацію може бути відсутність заяви або неналежне її заповнення. Якщо заявник має підстави вважати, що йому відмовлено без видимих причин, він може оскаржити рішення, подавши особисто або через свого законного представника (юриста) скаргу до Державної податкової служби України.

Скарга подається протягом місяця з часу ознайомлення з відмовою в усній або письмовій формі, де вказуються:

  • ПІБ оскаржувача та місце його проживання;
  • зміст оскаржуваного рішення;
  • вимоги оскаржувача та їх обґрунтування;
  • підпис оскаржувача або довіреної особи;
  • відомість про судовий спір з цього питання.

У разі незадоволення поданої скарги, платник податку має право подати позов до окружного адміністративного суду для вирішення цього питання.

Количество просмотров: 1812

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5