Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




17.06.2012

Лист Державної податкової служби України щодо заборони операторам ювелірного ринку бути платниками єдиного податку повинен бути відкликаний і скасований – Мін`юст України

Міністерство юстиції України за зверненням Союзу ювелірів України провело правову експертизу змісту листа Державної податкової служби України від 06.02.2012 р. №3443/7/17-1217, яким було запроваджено заборону бути платниками єдиного податку виготовлювачам ювелірних виробів і торговцям ювелірними виробами, що не передбачено Податковим Кодексом України.

На час проведення правової експертизи всі територіальні органи державної податкової служби у своїх діях керувалися саме цим листом ДПС України.

За результатами проведеної правової експертизи Мін`юст офіційно звернувся до Мінфіну та ДПС України щодо відкликання зазначеного листа з місць застосування та його скасування, оскільки зазначений лист не є нормативно-правовим актом, проте містить нові правові норми, не передбачені Податковим Кодексом.

Відповідь Міністерства юстиції України на адресу Союзу ювелірів України

Таким чином, Міністерство юстиції України підтвердило правову позицію Союзу ювелірів України про те, що Податковий Кодекс України у чинній редакції Закону України від 04.11.2011 р. №4014-VI не містить обмежень і, таким чином, дає право виготовлювачам ювелірних виробів і торговцям ювелірними виробами бути платниками єдиного податку.

На даний час учасники ювелірного ринку - фізичні особи – підприємці, в залежності від особливостей здійснення ними господарської діяльності, мають право обирати першу, другу або третю групу платників єдиного податку. Юридичні особи – оператори ринку ювелірних виробів мають право бути платниками єдиного податку четвертої групи.

З повагою,

Президент Союзу ювелірів України             Д.В. Видолоб

Поделиться:

Количество просмотров: 2845

Новий номер!

  • ФОП на ЗС самостійно виготовляє ОЗ: документи на введення в експлуатацію, ПК з ПДВ
  • Чи потрібен РРО під час оплати на ІВАN: нова позиція податкової
  • Виїзна торгівля на виставці: як застосовувати ПРРО?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне