Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.07.2015

Фізособи-підприємці ІІ та ІІІ груп можуть не застосовувати РРО

У газеті «Голос України» від 23.07.2015 р. № 131 опубліковано Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» від 01.07.2015 р. № 569-VIII. Закон набув чинність з 23.07.2015 р.

По теме: Единщики с объемом дохода до 1 млн грн. могут работать без РРО. Закон вступил в силу

Отже РРО не застосовуються платниками єдиного податку:

  • І групи;
  • ІІ і ІІІ груп (фізособи-підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн.грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1млн.грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Крім цього Законом № 569 внесені зміни в Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»:

- виключено обов’язок забезпечувати зберігання фіскальних чеків у книгах обліку розрахункових операцій для суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові  операції.

- на  фізосіб-підприємців, які є платниками єдиного податку й не зареєстровані платниками ПДВ, не поширюються вимоги вести в порядку, установленому законодавством, облік товарних запасів на складах та/або за місцем їх реалізації, здійснювати продаж лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку.

- суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані в разі виявлення несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження, письмово або засобами електронного зв’язку в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування, а також протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей або пошкодження письмово чи засобами електронного зв’язку в довільній формі повідомити про це контролюючий орган, у якому суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків.

Не підлягають виключенню з Державного реєстру моделі РРО, що раніше пройшли первинну реєстрацію й використовуються суб’єктом господарювання, до спливу строку їх служби (строку, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність таких реєстраторів, у тому числі — комплектувальних виробів та їх складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті, за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів). Строк між первинною реєстрацією РРО та датою їх виключення з Державного реєстру не повинен бути меншим семи років. У разі зміни законодавчих вимог до використання РРО виробник (постачальник) зобов’язаний за наявності технічних можливостей здійснити доопрацювання РРО.

Кабінет Міністрів України до 1 вересня 2015 року затвердить Порядок здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами - підприємцями) обсягу доходу відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (1 млн.грн.).

 

Прес-служба СДПІ з ОВП

у м.Одесі МГУ ДФС

Поделиться:

Комментарии   

# Focus 23.07.2015 19:36
Почему все время законотворцы используют этот неуклюжий термин "доход" вместо нормального и правильного "товарооборот" и "прибыль"? А простые обыватели говорят - ни фигасе, миллион дохода! Да вы богачи - и ничего ты ему не докажешь.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 3663

Новий номер!

  • Чи замінить опис залишку товарів прибуткову накладну?
  • Фізособа є ФОП і найманим працівником: чи можливо це?
  • Транспортні послуги у ФОП на загальній системі: документи, ПММ у витратах

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне