Уголок потребителя

23.02.2017

В Україні накладений перший штраф у розмірі 320 тис. грн. за перешкоджання перевірці з питань оформлення трудових відносин

Роботодавець перешкоджав перевірці. Результат — доведеться сплатити штраф у стократному розмірі мінімальної заробітної плати, а це - 320 тис. грн.

Зокрема, інспекторами Управління Держпраці в Івано-Франківській області була проведена планова перевірка одного із підприємств щодо дотримання норм законодавства з питань охорони праці та трудового законодавства. Встановлено, що в порушення вимог статті 24 КЗпП України трудові відносини з усіма працівниками не були належним чином оформлені: на вимогу інспекторів не надано для перевірки відповідних договорів чи наказів керівника.

Згідно з наданою ДФС інформацією у 2016 році в товаристві працювало 37 осіб за цивільно-правовими договорами та 16 осіб − за трудовими договорами.

Інспекторами Управління було складено акт про перешкоджання контролюючому органу у проведенні перевірки.

Відповідно до ст. 265 КЗпП України за недопущення до проведення перевірки з питань оформлення трудових відносин юридичні особи несуть відповідальність у вигляді штрафу у стократному розмірі мінімальної заробітної плати – 320 тисяч гривень. Також складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 1886 КУпАП.