27.02.2017

Підприємці зібралися на терміновий з’їзд

Сьогодні, 27 лютого 2017 року, в Українському домі відбувся терміновий З’їзд підприємців України. Серед зареєстрованих –  267 підприємців, представники з  29 міст України. До з’їзду долучилися підприємці з Києва, Дніпра, Кам'янського, Павлограда, Кривого Рогу, Запоріжжя, Херсону, Харкова, Путивля, Вінниці, Івано-Франківська, Сєверодонецька, Черкас, Звенигороду, Хмельницького тощо.

Серед цілей з’їзду  –  створити організацію, яка буде представляти інтереси МСБ перед владою. При реєстрації всім учасникам видали мандати, щоб кожен з них мав змогу  проголосувати за винесені рішення. Головою з’їзду був обраний Боровинський Віктор (голова громадської організації «Самозахист підприємців»).

«Чим дальше йдемо, тим швидше сльози виступають», – говорить підприємець Людмила Туховська. Вона закликає об’єднатись, щоб захистити свої права.

До об’єднання також закликав голова спілки Жовтнево – Солом’янського району Олександр Огородніков.

ВІДЕО

В ході заходу представникам Нацплатформи МСБ вдалося поспілкуватися з представником малого та середнього бізнесу в Дніпрі. З його слів, у місті Дніпро масово знищують малий бізнес. На даний момент ряд кіосків жорстко знесено. Підприємець говорить, що наразі у Дніпрі навіть створили спеціальну групу, в яку ввійшли більше 300 осіб для запобігання подібним ситуаціям. Подібну протидію чинять і жителі Павлограда.

Зі своїм обуренням та закликами відстоювати свої права перед владою виступили представники Черкаської та Одеської  областей.

ВІДЕО

Голова Асоціації фермерів Дніпропетровської області Анатолій Гайваронський висунув пропозицію створити партію малого та середнього бізнесу, яка б захищала інтереси МСБ у парламенті.

ВІДЕО

«320 000 гривень і ти бомж», – з таким гаслом гаряче виступила Лідія  Кривенко, голова Союзу підприємців «Ніка» в місті Запоріжжя.

ВІДЕО

Від міста Харкова виступив Олександр Смолін. Він висунув кілька вимог:

- проводити подібні з’їзди  у різних регіонах України, не зупинятись на Києві, щоб показати активність;

- створити структуровану організацію з єдиним координаційним центром і підрозділами в містах;

- зібрати серед підприємців однодумців та сформувати актив;

- вести діалог з місцевою владою.

ВІДЕО

Далі з пропозицією створити Раду підприємців виступила Зоя Максимчук (Профспілка працівників і підприємців торгівлі та послуг «Єдність»).

«Легально працювати має бути вигідно. А нелегально – небезпечно», – заявила Зоя Вікторівна.

ВІДЕО

Підсумком З’їду стало голосування за створення Всеукраїнської ради підприємців та створення Партії малого і середнього бізнесу.

Також учасниками заходу було прийнято резолюцію та погоджено  листи Президенту України Петру Порошенку і  до Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Оксана Романська,
Національна платформа МСБ

Інформаційний партнер - газета "Приватний підприємець"