16.10.2019

Сергій Доротич: "ЗАЯВА НА САЙТІ ПРЕЗИДЕНТА НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ"

Голова ВГО «Союз захисту підприємництва» Сергій Доротич заявляє:

1. Ми не консультувались і не консультували в Офісі Президента України. Ми йшли на обіцяну зустріч з Президентом Володимир Зеленський , а відбулась зустріч з Yuliya Kovaliv.

2. Представники поінформовані щодо негативних аспектів законопроектів 1053-1 та 1073. Нажаль представник Офісу Президента Юлія Ковалів не вважає аргументами офіційний обрахунок ДРС щодо прогнозних витрат у розмірі 22 млрд.грн ринку від запровадження законопроектів 1053-1, 1073. Так само, як не вважає аргументами наші доводи, які ми подавали у вигляді таблиць і офіційних листів, які були надіслані в Офіс Президента України і Комітет Верховна Рада України.

3. Попри заяви пані Ковалів ми стверджуємо і маємо докази того, що згадані закони спрямовані проти фізичних осіб – підприємців, а не проти схем великого бізнесу, який мінімізує свої витрати завдяки використання спрощеноі системи оподаткування.

4. Ковалів Юлія надає невірну інформацію щодо переляку підприємців від того, що необхідно купляти касовий апарат. На зустрічі були названі ряд пересторог, серед який вартість касового апарату не принципова, бо принциповим є звітність, первинна документація.

5. Нажаль ми стверджуємо, що маніпулятивні дії присутні з боку пані Ковалів Юлії і Офісу Президенту, бо обіцяна зустріч з Президентом Зеленським не відбулась і на зустрічі ми
заступнику керівника Офісу Президента надавали чимало вагомих аргументів, які чомусь не були почуті.

6. Перемовна група не просила у Глави держави запровадити мораторій на перевірки ФОПів на два роки – для всіх категорій, крім «ризикових», на зразок ювелірного бізнесу.

7. Так само ми не виступали за те, щоб протягом першого року дії закону відповідальність за неправильне ведення звітів була пом’якшена. Ми вимагали зустрічі з Президентом і ВЕТО на законопроекти 1053-1, 1073.

8. Ми вважаємо за доцільне створити Координаційну раду малих підприємців для опрацювання пропозицій з покращення умов для бізнесу. Але важливо у якому форматі буде створена ця рада. Нам не довели цього формату на зустрічі в Офісі Президента.

9. Для ФОПів на спрощенці фактично змінюються умови ведення бізнесу бо запроваджуються додаткова звітність, облік, програмування проо(рро) і т.п.

В підтвердження всього вищезазначеного є відеозапис нашоі зустрічі в Офісі Президента.

Сергій Доротич

Акція “ЗА ВЕТО законопроектів 1053-1, 1073!” під Офісом Президента

О кассовых аппаратах и ФОПах перед завтрашним ЗА ВЕТО законопроектів 1053-1, 1073!

Зеленые против черного. Почему власть начинает детенизацию экономики с давления на малый бизнес

газета Приватний підприємець

Additional Info