Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.11.2019

Суд підтримав рішення полтавських інспекторів про накладання штрафу 250 тисяч гривень

Інспектори полтавського Управління Держпраці у Полтавській області під час планової перевірки пирятинського ФОП, що займається роздрібною торгівлею фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах виявили порушення вимог законодавства про працю.

У результаті інспекційного відвідування виявилось, що дві працівниці виконують функції фармацевта на умовах цивільно-правових угод, які маскують дійсні відносини між сторонами. Оскільки надання трудовому договору форми цивільно-правового перешкоджає реалізації працівниками встановлених законодавством України прав, то Управлінням було винесено постанову про накладення на порушника штрафу у розмірі 250 380 гривень.

ФОП вирішив оскаржувати у суді постанову про порушення ним вимог частини 3 статті 24 Кодексу законів про працю України щодо допущення працівників до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом або розпорядженням власника або уповноваженого органу. Підприємець вважав протиправною та такою, що підлягає скасуванню постанову Управління Держпраці у Полтавській області про накладення штрафу у розмірі 250 380 грн уповноваженими посадовими особами, посилаючись на те, що з двома його працівниками не могла бути укладена трудова угода, так як це призвело б до порушення ліцензійних умов.

Полтавський окружний адміністративний суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом фізичної особи-підприємця та підсумовуючи надані працівниками полтавського Управління докази, встановив правочинність дій управлінців та погодився з доводами про те, що вказані працівниці у порушення ч.3 ст.24 КЗпП України допущені до роботи буз укладення трудових договорів. Тож, штраф, накладений Управлінням, підлягає сплаті.

Управління Держпраці у Полтавській області

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1425

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне