Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.11.2019

Доставляєте товари покупцю: як зареєструвати портативний РРО

Податківці роз’яснили, яку адресу вказувати під час реєстрації РРО у разі доставки товарів покупцю.

Вони нагадали, що розрахунковий документ повинен містити найменування та адресу господарської одиниці. Тому у випадках доставки товару покупцю суб'єкт господарювання може використовувати портативний РРО.

Реєструють такий РРО у загальному порядку, однак слід враховувати окремі нюанси.

Податківці наголосили, що портативний РРО може реєструватись на господарську одиницю, що є стаціонарним об'єктом або пересувним об'єктом.

У заяві на реєстрацію портативного РРО зазначають назву та адресу господарської одиниці, де будуть реалізовуватись товари (надаватись послуги) та здійснюватись розрахункові операції.

Майте на увазі: якщо реєструєте портативний РРО за адресою стаціонарного об'єкта, такий РРО слід використовувати за цією адресою. Розрахунковий документ, що засвідчує доставку товару (надання послуги), повинен містити адресу розташування цього стаціонарного об'єкта.

Податківці також пояснили, що портативні РРО можуть реєструватись на кур'єрську службу доставки (автомобіль тощо) та використовуватись кур'єром безпосередньо на місці реалізації товару чи наданні послуги.

У такому випадку у розрахунковому документі, що засвідчує доставку (продаж) товару (надання послуг), мають зазначатись реквізити транспортного засобу.

Таким чином, для реєстрації РРО на кур'єрську службу доставки суб'єкт господарювання у п. 3 реєстраційної заяви має зазначити реквізити транспортного засобу (автомобіля, мотоцикла тощо), а також попередньо повідомити контролюючий орган про такий транспортний засіб як про об'єкт оподаткування, відповідно до вимог п. 63.3 ПКУ.

Джерело: ІПК ДПСУ від 03.10.2019 р. № 570/6/99-00-05-04-01-15/ІПК

https://interbuh.com.ua/

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1373

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне