Розсилка новин

13.05.2015

Застосування РРО ФОП — платниками єдиного податку

*норма діє з 8 травня 2017 року. Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 231 від 16 березня 2017 року

**норма діє з 20 грудня 2017 року. За постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2017 № 984 фізичні особи – платники єдиного податку, які продають підакцизні товари, зобов’язані проводити розрахунки за готівку через зареєстрований належним чином реєстратор розрахункових операцій

*** норма діє з 1 січня 2019 року (зміни до п.296.10 статті 296 Податкового кодексу України внесені Законом України від 23.11.2018 № 2628-VIII). Вироби медичного призначення (медичні вироби) - будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів (Закон «Про застосування РРО» із змінами внесеними Законом України від 23.11.2018 № 2628-VIII)

**** п. 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (!) Згідно пп. б) п. 291.4 статті 291 Податкового кодексу України платниками єдиного податку четвертої групи можуть бути фізичні особи - підприємці, які провадять діяльність виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до Закону України «Про фермерське господарство», якщо вони одночасно: здійснюють виключно вирощування, відгодовування сільськогосподарської продукції, збирання, вилов, переробку такої власновирощеної або відгодованої продукції та її продаж; провадять господарську діяльність (крім постачання) за місцем податкової адреси; не використовують працю найманих осіб; членами фермерського господарства такої фізичної особи є лише члени її сім’ї у визначенні частини другої статті 3 Сімейного кодексу України; площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у власності та/або користуванні членів фермерського господарства становить не менше двох гектарів, але не більше 20 гектарів

Джерело

Информация на сайт подготовлена 15.04.2019 г.

Источник: www.chp.com.ua

За темою:

Відповіді на 5 запитань про застосування РРО ФОП – платниками єдиного податку

ДФС дозволила використовувати смартфони та планшети замість касових апаратів

Фіскальний касовий чек можна перевірити в «Електронному кабінеті»

ВНИМАНИЕ: Если вы хотите задать вопрос редакции газеты "Частный предприниматель" по материалам данной статьи, то сделать это можно в разделе "Задать вопрос".

Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

Новий випуск газети!

• Прокат інвентарю для відпочинку
  • Скасування штрафів за готівку – наслідки