16.07.2018

Перекази фiзичних осiб за кордон

Газета «Приватний підприємець»

З метою зменшення паперового документообігу постановою Правління НБУ від 07.06.2018 р. № 62 унесено зміни до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Так, банкам та їхнім клієнтам (фізичним осо­бам-резидентам) надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти. Клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтвердних документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків в іноземній валюті. А банки зможуть створювати електронні копії підтвердних документів, наданих фізичними особами для здійснення переказу в паперовій формі, для їхнього подальшого зберігання.

Крім того, фізичні особи отримують можливість за допомогою міжнародної платіжної системи ініціювати в гривні переказ коштів в іноземній валюті за межі України, а також за рішенням відправника переказу з-за кордону в іноземній валюті отримати такий переказ в Україні в гривні (тобто у валюті, відмінній від валюти його ініціювання).

Єдиний податок для приватних підприємців. Особливості роботи на спрощеній системі оподаткування

Як працювати за загальною системою оподаткування?