Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

Уголок потребителя

07.08.2018

Відображення в декларації зменшеного від'ємного значення ПДВ

Газета «Приватний підприємець»

В ІПК від 25.06.2018р. №2839/6/99-99-12-02-01-15/ІПК ДФС України роз'яснює, у разі якщо за результатами камеральної перевірки, проведеної органом ДФС, установлено факт завищення платником від'ємного значення різниці між сумою податкового зобов'язання та сумою податкового кредиту, виноситься податкове повідомлення-рішення за формою "В4" (наказ Мінфіну від 28.12.2015р. №1204).При цьому таке рішення може бути оскаржене в адміністративному або судовому порядку.

У разі звернення платника податків до суду з позовом щодо визнання протиправним та/або скасування рішення органу ДФС грошове зобов'язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням чинності.Податкове повідомлення-рішення вважається відкликаним, якщо, зокрема, рішенням суду, що набрало законної сили, скасовується повідомлення-рішення органу ДФС.

Платник податків має право збільшити суму від'ємного значення з ПДВ у разі скасування податкового повідомлення-рішення за рішенням суду шляхом відображення такої суми в рядку16.3 декларації з ПДВ у звітному (податковому) періоді, у якому рішення суду набрало чинності.Таке збільшення платник податків проводить лише у випадку, якщо він зменшив від'ємне значення з ПДВ за результатами перевірки органу ДФС на підставі податкового повідомлення-рішення.

Як працювати за загальною системою оподаткування?

Календар загальносистемника – 2018