Уголок потребителя

13.08.2018

Звітність щодо ЄСВ у разі зміни місцезнаходження

Газета «Приватний підприємець»

Платник єдиного соціального внеску зобов'язаний подавати звітність та сплачувати до контролюючого органу за основним місцем обліку.

У Базі знань «ЗІР», категорія 301.06, роз’яснюється: до якого фіскального органу подається звітність та сплачується ЄСВ у разі зміни ФОП протягом бюджетного року місцезнаходження, пов'язаного зі зміною адміністративного району?

Якщо ФОП у звітному періоді змінює місцезнаходження або місце проживання, яке пов'язане зі зміною адміністративно-територіальної одиниці, звіт щодо сум нарахованого ЄСВ за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) подається до органу ДФС, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

Таким чином, якщо протягом бюджетного року ФОП змінив місцезнаходження, яке пов'язане зі зміною адміністративного району, звітність про суми нарахованого ЄСВ подається та сплачується до органу ДФС, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

Заява про перехід на спрощену систему у разі зміни податкової адреси