Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




08.08.2023

Виготовлення номерних знаків для авто буде здійснюватися за окремим порядком

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 25.07.2023 р. № 774 затверджений Порядок, який визначає процедуру провадження суб’єктами господарювання (їх філіями чи відокремленими підрозділами) діяльності з виготовлення, видачі та обліку номерних знаків для транспортних засобів.

Його дія поширюється на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форми власності та організаційно-правової форми (їх філії чи відокремлені підрозділи), які за зверненням власників зареєстрованих у встановленому порядку транспортних засобів або їх уповноважених представників здійснюють виготовлення номерних знаків. Головний сервісний центр МВС веде перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють виготовлення номерних знаків. Філія чи відокремлений підрозділ суб’єкта господарювання, які здійснюють виготовлення та/або видачу номерних знаків, включаються до переліку під окремим номером.

Облік виготовлених та виданих номерних знаків з використанням засобів Єдиного державного реєстру транспортних засобів ведуть суб’єкти господарювання. Суб’єкти господарювання, які мають намір провадити діяльність з виготовлення номерних знаків, надсилають на офіційну адресу Головного сервісного центру повідомлення (додаток 1), до якого додають засвідчені підписом керівника або уповноваженої особи суб’єкта господарювання (фізичної особи — підприємця) встановлені документи.

Встановлено, що суб’єкт господарювання за зверненням власника транспортного засобу або уповноваженого представника (за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України чи спеціальний статус особи, документа, що підтверджує повноваження представника (для фізичних осіб – нотаріально посвідчена довіреність, для юридичних осіб – організаційно-розпорядчий документ про виготовлення номерних знаків та видана юридичною особою довіреність), а також свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, у тому числі в електронній формі) здійснює виготовлення номерного знака відповідно до зазначеної у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу буквено-цифрової комбінації, та його видачу.

Після видачі номерного знака відповідальна особа суб’єкта господарювання невідкладно вносить відповідну інформацію до електронного реєстру.

Постанова набирає чинності через 6 місяців з дня її опублікування.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 803

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне