Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




27.07.2017

Які види автострахування сьогодні існують в Україні?

Говорячи по види страхування транспортних засобів, слід зазначити, що вони досить активно використовуються вітчизняними водіями, що свідчить про їх доцільність та ефективність. Насправді, сьогодні автовласникам доступні три види полісів:

  • ОСЦПВ («автоцивілка»);
  • КАСКО;
  • Зелена карта.

Про їх особливості читайте в даному матеріалі.Страхування

Придбати неможливо відмовитися

Щодо першого виду, то він являє собою обов'язкове страхування, що регламентується Законом України. Кожен автовласник, що пересувається вітчизняними просторами, має придбати поліс ОСЦПВ. Відсутність останнього карається штрафом у розмірі від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів.

Його особливість у тому, що у разі дорожньо-транспортної пригоди, компенсація виплачується іншій постраждалій стороні. Вартість автоцивілки залежить від декількох критеріїв, які враховуються страховим агентом при оформленні договору ОСЦПВ.

Страхування «все враховано»

КАСКО є добровільним видом страхування, що захищає транспортний засіб від розповсюджених ризиків. Обираючи його, власник має право отримати грошову компенсацію у разі ДТП, викраденні чи пошкодженні його авто. При цьому, перелік ризиків він має обрати самостійно. Від їх кількості залежатиме вартість полісу. Також, на його ціну впливає тип транспортного засобу, стаж водія, розмір франшизи та інші фактори. Для підрахунку вартості страхування варто скористатися послугою КАСКО калькулятор, що доступна в онлайн-режимі.

Однак, слід розуміти, що придбання полісу КАСКО не звільняє автовласників від обов'язкового страхування. Він може лише доповнювати автоцивілку.

Безпечна подорож закордон

Що ж до останнього виду страхування, то він необхідний тим водіям, що планують здійснити подорож в іншу державу на власному авто. Без дійсної Зеленої карти у перетинанні кордону може бути відмовлено. Перед її оформленням слід уточнити, чи входить країна, яку ви плануєте відвідати, до учасниць даної міжнародної страхової системи.

Зелена карта, як і ОСЦПВ, є гарантом відшкодування збитків третій постраждалій стороні. Її вартість залежить від напрямку подорожі, типу транспортного засобу та строку перебування за кордоном. Щодо суми відшкодування, то у кожній країні є свої ліміти, дізнатися про які можна безпосередньо у страховій компанії.

Пам’ятайте про безпеку руху, де в би не перебували і який би страховий поліс не мали. Це найкраща запорука вдалих пересувань.

Количество просмотров: 1895

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5