Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




25.08.2015

Аналіз ринку у галузі створення сайтів

Сьогодні діапазон цін на розробку сайтів дуже великий. Крім того, не всі гравці ринку відкрито називають свої ціни. Щоб розібратися з ситуацією була проаналізована інформацію від більше ніж 50 провідних студій в Україні з подальшим виведенням деяких закономірностей. Ця стаття дасть Вам базове розуміння, скільки коштує той чи інший сайт.

Якім чином було проведено аналіз.

Співробітники нашого сервісу "DoSites.Net" переглянули сайти (а деяких і обдзвонили) веб-студій, знайдені за допомогою пошукової системи Google.com.ua. При цьому було проаналізовано, як безпосередньо сайти з ТОПу пошукової видачі, так і сайти, пропоновані рекламними оголошеннями (АdWords). Треба відзначити, що дані аналізу, наведені нижче, стосуються більше типових рішень. І цей аналіз не претендує на повну об'єктивність, але як ми вважаємо, в цілому відображає картину на ринку.

Сайт візитка

Сайт-візитка є найпростішим, а відповідно, і найдешевшим рішенням. Ціни в цій категорії починаються від 300 грн. За цю вартість Вам запропонують найпростіший шаблон, налаштування сайту і, можливо, внесення декількох сторінок даних. Варіант, прямо скажемо, не особливо привабливий, якщо грошей на сайт взагалі немає то краще скористатися безкоштовним пропозицією від якогось сервісу, наприклад Wix. За 1400 - 1700 грн вже можна зробити сайт на основі якісного шаблону. При цьому деякі студії ще адаптують його під Ваші побажання та додадуть контент. Створення сайту з ексклюзивним дизайном починається від 3500 - 4000 грн.

Лендінг (landing page)

Лендінг - це односторінковий сайт, завдання якого, як правило, продати якийсь конкретний товар. Лендіги непогано працюють на продажу, і зараз вони стрімко набирають популярність.

Знайти тут цінову закономірність дуже складно, це пов'язано з широким спектром додаткових послуг, які пропонують студії. Дійсно, сам по собі лендінг мертвий, на нього необхідний трафік, який часто створюється за допомогою рекламної кампанії.

Шаблонні рішення, будь то студія або сервіс, можна знайти в межах 600 - 2500 грн. Якщо Ви захочете ексклюзивний дизайн, то ціни починаються від 3200 грн. У цих випадках тексти і рекламну кампанію все одно доведеться робити самому. Лендінг "під ключ" стартує від 5500 грн. За таку вартість можна знайти студію, яка зробить Вам лендінг, напише тексти і створить контекстну рекламу. У випадку, коли потрібен аналіз ринку, A / B тестування це коштуватиме що найменше 10000 грн.

Інформаційний / корпоративний сайт

Інформаційний сайт розрахований на постійне додавання (оновлення) інформації. Це може бути сайт компанії з новинами, блог, сайт новин і т.д. Шаблонне рішення можна знайти за 2400 грн. Сайт з ексклюзивним дизайном обійдеться від 6000 грн.

Інтернет магазин

У цьому сегменті останнім часом досить великий вибір. Можна скористатися безкоштовними сервісами, такими як InSales, Shopium, SellBe, Wix і т.д. При цьому Ви отримаєте сучасний (правда, не унікальний) дизайн і необхідний функціонал безкоштовно і відразу. Правда, доведеться заплатити за послугу користування сервісом - 180 грн / міс. і вище, залежно від тарифного плану. Коробкове рішення на Вашому хостингу студії запропонують від 3000 грн. Якщо це шаблонні рішення. За ексклюзивний магазин доведеться заплатити від 7000 грн.

Загалом, ціна сайту визначається його функціональністю, рівнем опрацювання дизайну і додатковими пропозиціями (створення рекламної кампанії, SEO, додавання контенту та ін.). Діапазон цін дуже великий, а ринок пропонує альтернативу практично в кожному ціновому діапазоні. Шукайте, і Ви знайдете пропозицію, яка задовольнить саме Вас.


Количество просмотров: 1147

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5