27.01.2017

Чому споживачам до вподоби котли на твердому паливі?

Ціни на енергоносії зростають постійно. Це спонукає споживачів замислюватись над раціональністю встановлення тієї чи іншої системи опалення. Централізований варіант фактично не розглядається. Про його ефективність можна розповідати лише байки.

Індивідуальне опалення – ось на що орієнтується більшість споживачів. В цьому плані також виникають певні побоювання, і знову ж таки вони пов’язані з цінами на енергоносії. До недавнього часу аналогів газовим установкам фактично не існувало. Але останні кілька серій подорожчання блакитного палива поклали цьому край. Орієнтація на електрику також доволі сумнівна, тому що і її ціна росте з кожним роком.

Переваги опалювальних котлів на твердому паливі

Знайти раціональний вихід допомагають котли на твердому паливі. Саме вони стають найбільш популярними серед споживачів. Причин для цього більше, ніж достатньо:

• Дешевизна самого палива. В цьому відношенні газ обходиться в 2-3 рази дорожче, а електроенергія коштує ще більше від газу.
  • Доступність всіх видів палива. Дефіциту дров в нашій державі в найближчі роки не передбачується, те саме стосується торфу, вугілля і інших видів корисних копалин. Придбавши універсальний котел, можна гарантувати собі повну незалежність від різноманітних криз і зростання цін.
  • Паливо, якщо ідеться про дрова, можна не купувати, а заготовляти самостійно. Опалювальні установки нечуттєві до породи деревини чи її стану. В хід ідуть навіть відходи промислового виробництва, такі як тирса, щепки і т. д.
  • Постачанням всіх видів палива для котлів цього типу займаються невеликі компанії, монополістів, як у випадку з газом, на ринку не існує. Це ще більше впливає на можливість зниження ціни і робить її ріст фактично неможливим.
  • Перехід з одного виду палива на інший не викликає ніяких складнощів. Не потрібно проводити переобладнання чи ще якісь маніпуляції з опалювальними установками.
  • Існує достатньо багато варіантів котлів, щоб можна було підібрати найбільш відповідний для будинку чи іншого приміщення.
  • Монтаж опалювальної системи, яка включає в себе котел на твердому паливі, не надто складний. В основному цю процедуру доручають компанії, в якій придбали всю установку. Досить часто замовники отримують в таких випадках значні знижки, що тільки підсилює ефект від впровадження.
  • Вартість самого котла нижча, ніж його аналогів для інших видів палива.

Апрель 2024