28.03.2017

Ковель – вишукане місто з неймовірними традиціями

Мальовничий куточок Західного Полісся, чарівний  Ковель, вважається одним з найдавніших міст Волині. Воно славиться неймовірною історією, цікавими знахідками, легендами та переказами. Вчені-археологи давно довели існування на місцевості поселень мідно-кам’яної доби. Тут знайдено різноманітні знаряддя праці: крем’яні сокири, списи, серпи. Саме в ті часи на Волині існувало безліч поселень та стоянок. Часто наші предки оселялися в захищених місцях поблизу водоймищ. Вчені підкреслили, що на місцевості сучасного Ковеля було виявлено кам’яні знаряддя, бронзові наконечники списів, а також римські монети. Існує цікава легенда про виникнення назви міста. За цією оповідкою, першим селянином був коваль, який виготовив меч для князя Данила Галицького. На честь майстра невеличке селище назвали Ковле. З часом назва змінилася на Ковель. Тут довелося правити королеві Боні, князям Сангушкам, Андрію Курбському.

На жаль, до нашого часу не збереглися архітектурні пам’ятки, наприклад, старовинний замок. Справжній витвір мистецтва знищила пожежа. Проте на гербі міста прослідковуються чіткі контури його веж та підкови, що символізують щастя та достаток. 1518 року польський король Сигізмунд І надає Ковелю Магдебурзьке право. Тут відкриваються різноманітні ярмарки, влаштовуються торги, встановлюється внутрішнє самоврядування. Варто зазначити, що на Волині черпали натхнення для своїх неперевершених творів такі видатні письменники як Іван Франко, Тарас Шевченко, Пантелеймон Куліш, Михайло Драгоманов та багато інших класиків української літератури. Бажаєте дізнатися про Ковель більше? Завітайте до чарівного міста, колиски Західного Полісся. Ви знайдете різноманітні готелі Ковеля, які прийдуть до душі кожному.

Що ми можемо запропонувати? Радимо звернути увагу на популярні готелі, в яких можна без проблем облаштуватися та відпочити з комфортом. Серед відомих комплексів: «Comfort», «Лісова пісня», «Наше місто», мотель «Реноме», готель «Брамка», «Хортиця», «Люкс». Привітні та щирі працівники готові радо вас зустріти в будь-яку годину дня або ночі. Усі номери виготовлені з натуральних, екологічно чистих матеріалів. Сучасна техніка, окремий санвузол, комфортні та затишні кімнати сприяють приємному та комфортному відпочинку. Шанувальники спорту зможуть оцінити невеличкі та затишні кімнати з новим обладнанням для спортивних занять. Усі готелі Ковеля якісні та доступні для кожного. Запрошуємо вас відвідати гарне місто з цікавою, багатовіковою історією. Ви дізнаєтеся більше про рідний край, добре відпочинете та культурно збагатитеся.

Additional Info

• Статьи партнеров: нет