Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.11.2016

Податковий аудит - корисна послуга

Сьогодні аудит податкового обліку в Україні є одним з необхідніших напрямків аудиту. Він не є обов'язковим, але часто підприємства мають проблеми податкового характеру, які можна вирішити, співпрацюючи з аудиторами.

Зазвичай аудит є необхідним напередодні податкових перевірок. Під час такого контролю перевіряють, як регулюється облік податків, розвивається податкова база, як складаються і подаються податкові декларації та звіти, чи вчасно та вірно перераховуються податки і збори. Це робиться за рішенням керівників організацій і може охоплювати будь-які періоди.

Коли необхідний аудит податкового обліку:

  • напередодні перевірки фіскальним органом;
  • при перевірці діяльності бухгалтерії;
  • при виявленні помилки у розрахунках податків і зборів;
  • під час удосконалення оподаткування;
  • при оцінюванні можливих ризиків.

Метою перевірок є встановлення похибок системи бухгалтерського і податкового обліку та проведення ряду заходів задля їх усунення. Часто ті, хто замовляють послуги податкового аудиту, хочуть оцінити ризики своєї комерційної діяльності і звести їх до найменших. Аудит податкового обліку важливий не тільки існуючим організаціям, а може допомогти при створенні нового бізнесу, в період планувань та обрахунку подальших витрат і доходів.аудит податкового обліку

Буває так, що замовник вирішує провести аудит не всієї системи податкового обліку, а окремих податків. Найчастіше це податки на прибуток і додану вартість. У випадку, коли організація не в змозі замовити повний податковий аудит, то найкращим виходом для мінімізації подальших податкових ризиків буде виконання аудиту за основними податками відомою аудиторською компанією,такой як фірма PSPaudit.

Процес податкового аудиту складає:

  • попередню експертизу оподаткування;
  • контроль точності нарахування та сплати фірмою податків і зборів до бюджету;
  • результати та висновки проведення податкового аудиту.

Податки пов’язані з веденням бухгалтерського обліку. Тому найменші похибки ведення обліку чи невідповідна комплектність документації, якою оформляються різні операції, призводять до порушення податкового законодавства. Такі помилки можуть коштувати фірмі занадто дорого.

Після проведення аудиту підприємству представляється звіт, в якому містяться опис системи обліку оподаткування, знайдені порушення законодавства, донараховані податки, список декларацій та звітів, які потрібно виправити та поради щодо виправлення виявлених порушень.

Аудит податкового обліку в наш час є затребуваним. Він дає змогу уникнути ризиків порушення податкового закону і певних непорозумінь з фіскальними органами. Проведення попереднього податкового аудиту допомагає уникнути витрат під час перевірок податковою інспекцією та дає змогу не втратити репутацію надійного бізнес-партнера.

Additional Info

  • Статьи партнеров: нет
Количество просмотров: 1150

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5