Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




16.08.2017

Як швидко та ефективно виконати рішення суду?

Кожному, хто мав справу з судовими процедурам відомо, для того щоб відновити свої порушенні права, лише виграти справу у суді – недостатньо. Якщо особа не бажає добровільно підкоритися судовому вердикту, то таке рішення повинно бути виконано примусово.

Саме з цією метою в Україні існує державна виконавча служба, а с недавнього часу – приватні виконавці (не плутати з колекторами).

Яка ж процедур звернення рішення до виконання?

Особі, яка виграла суд, необхідно отримати виконавчий лист (це такий документ, який конкретизує, як само повинно бути виконане рішення суду). Після цього необхідно звернутися до відповідного відділу державної виконавчої служби, або до приватного виконавця.

Після написання та подання відповідної заяви буде відкрито виконавче провадження, у межах якого виконавець зобов’язаний застосувати до боржника арешт майна, а також інші заходи примусового виконання рішень як от: здійснення відрахування із заробітної плати боржника, списанні коштів з депозиту боржника чи його інших рахунків, примусовий продаж майна боржника на аукціоні.

Слід зазначити, що в залежності від суми боргу продана може бути навіть квартира боржника. Якщо боржник свідомо ухиляється від виконання рішення суду, то державний або приватний виконавець може заборонити такому боржнику покидати межі України до повного погашення боргу. В окремих випадках за злісне невиконання судових рішень навіть передбачена кримінальна відповідальність. Після того, як виконавцем будуть отриманні відповідні кошти, вони будуть зачисленні на рахунок кредитора.

Ось так приблизно виглядає процедура повернення боргу. Слід зазначити, що якщо у боржника відсутнє будь-яке майно, то виконавчий лист підлягає поверненню кредитору, що не позбавляє останнього права повторно пред’явити свої вимоги.

Також не треба забувати, що боржник має багато законних важелів, щоб затягнути процес виконання рішень. Опинившись у такій ситуації, слід набратися терпіння, та пам’ятати, що закон на вашому боці та врешті решт рішення буде виконане.

Якщо ви бажаєте контролювати усі дії виконавця, ви можете звернутися до адвоката, юриста або іншого фахівця з виконавчого провадження. Зазначенні особи можуть приймати участь при проведенні виконавчих дій, робити відповідні зауваження та клопотання, тобто – відстоювати усіма можливими засобами ваші законні права та інтереси.

Additional Info

  • Статьи партнеров: нет
Количество просмотров: 1425

Архив новостей

Июль 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4