Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




13.12.2016

Як оскаржити штраф дорожньої поліції?

Небагато хто знає, що більшість справ, які були подані до суду про скасування протоколу про адміністративне правопорушення та відміну штрафу були виграшні.

І зважаючи на те, що сьогодні розмір відповідних штрафів є чималий, варто звертатися до суду щодо оскарження дій дорожньої поліції, особливо в ситуації, коли Ви, дійсно, не порушували правил дорожнього руху.

А для того, щоб впевнено звернутися до суду, необхідно знати та виконати ряд обов’язкових порад, без яких виграти справу буде дуже важко!

Отже, якщо на Вас накладено штраф і Ви бажаєте його скасувати Вам необхідно:

1 – Одразу заявити представнику поліції, що ви обов’язково будете оскаржувати його дії в суді. Приблизно в 15% випадків поліцейський змінює думку щодо накладання штрафу.

2 – Дуже уважно віднестися до складення протоколу\постанови про адміністративне правопорушення, щоб всі поля або були заповнені або проставлені буквою «z».

3 – Чітко з’ясувати з яких підстав Вас було зупинено з посиланням на норму закону та яке правопорушення було вчинено відповідно до Кодексу про адміністративне правопорушення.

4 – Обов’язково в протоколі\постанові написати свою думку щодо дорожньої пригоди.

5 – Окремо написати скаргу на дії працівника поліції.

6 – При наявності свідків – вписати їх дані в протокол\постанову і для себе зберегти їх контактні дані.

7 – В протоколі\постанові написати клопотання про ознайомлення з матеріалами судового провадження.

8 – Одразу необхідно взятися до складання судових документів щодо оскарження штрафу – у вас всього 10 днів на подачу документів.

9 – У разі сумнівів щодо складання документів та їх подачу – проконсультуйтесь з адвокатом.

10 – власноруч подайте документи та отримайте відмітку про їх отримання судом.

11 – Регулярно, не менше одного разу на тиждень, відстежуйте, коли призначили вашу справу до розгляду та хто її буде розглядати.

12 – Вивчіть матеріали судового провадження по вашій справі, у разі не згоди – обов’язково письмово пишіть відповідне заперечення.

13 – Всі докази, які у Вас є по справі обов’язково долучіть до матеріалів справи, склавши відповідне клопотання.

14 – У день судового засідання, обов’язково прийдіть на слухання та представте вашу позицію. Тут є одна дуже чудова перевага – опоненти, працівники поліції, на подібні справи не ходять, тож ви зможете безперешкодно довести свої аргументи.

Ну, і найголовніша порада – не бійтесь! Суддя не страшний, а лише посередник між сторонами, якому потрібно довести свою правоту і, як правило, служителі Феміди прислуховується до обґрунтованої позиції та ухвалюють відповідні рішення.

Автор консультації: Сергій Гула

Джерело: Адвокат Сергій Гула

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 8613

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне