Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




14.09.2018

При реалізації технічно складних побутових товарів застосування РРО є обов’язковим

Головне управління ДФС у Харківській області нагадує, що у відповідності до норм Податкового кодексу України та Закону України від 06.07.1995 року N 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» підприємці - платники єдиного податку І, ІІ та ІІІ груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, або гарантійній заміні, при здійсненні розрахунків зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

Відповідний Перелік технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, або гарантійній заміні в цілях застосування РРО, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року №231.

Відповідальність за незастосування РРО передбачена ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Звертаємо також увагу споживачів, що застосування РРО при продажу даних категорій товарів та видача відповідного касового чека надасть можливість у разі придбання неякісного товару скористатись своїм правом на його заміну або повернення у відповідності до Закону України «Про захист прав споживачів».

Джерело: Головне управління ДФС у Харківській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2141

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне