Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




01.07.2019

Як змінюються ціни в онлайн-магазинах на товари залежно від їх якості?. Відео семінару

прес-реліз

19 червня 2019 року у Національному банку України відбувся відкритий дослідницький семінар, під час якого професор Університету Бірмінгема Олександр Талавера розповів про специфіку формування та зміни цін на товари залежно від їх якості в онлайн-магазинах.

Упродовж семінару Олександр Талавера презентував дослідження "Якість товарів і ціноутворення" ("Quality of Goods and Price Setting"), співавторами якого також були Юрій Городніченко з Каліфорнійського університету, Берклі і Нам Ву з Університету Свонсі.

Дослідники зосередилися на питаннях гнучкості цін в онлайн-магазинах та її причинах. Олександр Талавера разом з колегами проаналізував динаміку щомісячних цін за чотири роки (з 2009 по 2012 роки) на комп’ютерні процесори в американських онлайн-магазинах. Дослідники порівнювали ціни на одні й ті самі товари, з одними і тими ж характеристиками та виробниками.

Економісти встановили, що ціни на товари високої якості частіше змінюються, але розмір цих змін є порівняно незначним. Водночас розкид цін на товари високої якості в онлайн-магазинах є низьким.

Також дослідники розробили індекс цін, який враховує такі особливості утворення цін на товари залежно від їх якості. Цей індекс показав тенденцію до зниження цін на онлайн-ринку комп'ютерних процесорів упродовж досліджуваного періоду.

З матеріалами дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Відеозапис відкритого семінару Олександра Талавери.

Серію відкритих дослідницьких семінарів Національний банк України започаткував у липні 2015 року. Під час цих заходів представники академічних кіл, фахового та експертного середовища, міжнародних фінансових організацій, НБУ та інших центральних банків, мають змогу представити результати своїх дослідницьких проектів та обговорити їх у тісному експертному колі.

З метою подальшої організації дослідницьких семінарів запрошуємо до співпраці потенційних доповідачів для презентації результатів своїх досліджень з питань, що пов’язані з діяльністю Національного банку України та роботою фінансової системи. Пропозиції (разом з бажаною датою семінару, презентаційними матеріалами, резюме та/або проектом статей) потрібно подавати для подальшого розгляду до відділу досліджень Департаменту монетарної політики та економічного аналізу на електронну адресу research@bank.gov.ua.

З матеріалами відкритих наукових семінарів можна ознайомитися за посиланням.

Джерело: Нацiональний банк України

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 603

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне