Уголок потребителя

Розсилка новин

04.10.2019

ФОПи будуть мати право надавати послуги як і раніше – Гетманцев

Заборона фізособам-підприємцям на третій групі надавати послуги може допомогти в боротьбі з використанням спрощеної системи оподаткування для мінімізації податків при виплаті зарплат. Про це в інтерв'ю РБК-Укаїна повідомив нардеп Данило Гетманцев.

Пізніше на своїй сторінці в Facebook він пояснив, що ФОПи, як і раніше, будуть надавати послуги та зауважив, що його слова були вирвані з контексту.

«В інтерв'ю на РБК-Україна мова йде про те, як збільшити ліміт для третьої групи платників. Це слушна ідея. Однак існує проблема – зараз третя група ФОП використовується великим бізнесом для уникання сплати ПДФО та ЄСВ. Тому, доречно розглядати варіант підвищення ліміту з одночасним розглядом запобіжників, які не дозволять великому бізнесу надалі уникати сплати податків» – пише Гетманцев.

Народний обранець наголосив на тому, що зміни у системі оподаткування не можуть бути здійснені за рахунок заборони роботи ФОПів, що надають послуги на єдиному податку.

Нагадаємо, що у вересні ВР ухвалила в цілому зміни до Податкового кодексу щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі.

Новий випуск газети!

• Виготовлення випічки: чи можна вдома?
  • Єдинники будуть працювати з РРО
  • Нові облікові форми для єдинників
  • Лікарняні та декретні: неповний час і сумісники
  • Чи сплачувати податок за неоформлену землю