Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




24.01.2020

Нацбанк приготувався до запровадження програмних РРО

Національний банк врегулював застосування програмних РРО для валютно-обмінних операцій. Зміни затверджені постановами Правління НБУ № 9 і № 10.

НБУ привів нормативно-правову базу у відповідність із Законом про РРО у зв’язку із змінами, які були внесені до нього Законом № 128 і набувають чинності 19 квітня 2020 року.

Змінами у закон і, відповідно, у нормативно-правову базу передбачено використання нового виду реєстратора розрахункових операцій (РРО) — програмного, а також створення під час здійснення валютно-обмінних операцій електронних розрахункових документів, які матимуть таку ж форму та зміст як і їх паперові аналоги.

Також вносяться деякі інші уточнюючі зміни, які стосуються порядку проведення валютно-обмінних операцій. Зокрема, скасовується необхідність проставляти на розрахункових документах РРО такі реквізити як підписи касира і клієнта, відбиток штампа.

Як відомо, Кабмін озвучив нові ідеї щодо штрафів за порушення у сфері РРО. Зміни мають запрацювати одночасно з Законом № 128. Також існує законопроект, яким пропонують скасувати найгучніші зміни з Законів № 128 і № 129.

Джерело: «Інтерактивна бухгалтерія»

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1575

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне