Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




03.11.2020

Рада вирішила відтермінувати використання касових апаратів

Верховна Рада вирішила відтермінувати на рік застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування, заявив спікер парламенту Дмитро Разумков. Таке рішення підтримали лідери фракцій та груп під час наради з головою Ради 3 листопада.

“Була прийнята одноголосна позиція про те, щоб відтермінувати застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на рік - до 1 січня 2022 року. Це консолідована позиція всіх фракцій та депутатських груп”, - заявив Разумков.

За його словами, сьогодні, 3 листопада, мають зареєструвати відповідний законопроект. У середу, 4 листопада, профільний комітет отримає доручення невідкладно розглянути документ.

“Я впевнений, що ніхто не заперечуватиме, якщо завтра ми його розглянемо. Сподіваюся, що його підтримають за основу і в цілому”, - додав Разумков.

У жовтні минулого року президент Володимир Зеленський підписав зміни в закон "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (проект 1053-

1) та про зміни в Податковий кодекс України "про детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" (проект №1073).

Згідно з прийнятим Радою законом (проект 1053-1) з 1 жовтня 2020 року потрібно обов’язково використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) для окремих фізичних осіб - підприємців (ФОП) на другій і четвертій групі. Крім того, з 1 січня 2021 року використання реєстраторів розрахункових операцій буде обов'язковим для платників єдиного податку на 2-4 групи. Водночас обов'язковість РРО не стосуватиметься фізичних осіб, а також фізичних осіб - підприємців (ФОП) з першої групи.

Також у Міністерстві фінансів повідомляли про те, що з 1 серпня цього року можна використовувати програмні розрахунково-касові апарати. У відомстві зазначили, що з 1 січня 2021 року мав розпочатися другий етап - використання РРО для певних видів діяльності II-IV груп фізичних осіб - підприємців стане обов'язковим. А з 1 квітня 2021 року третій етап - застосування РРО (традиційних або програмних) стане обов'язковим для фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності.

Підготувала: Юлия Москаленко

ZN.UA

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 3921

Новий номер!

  • Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне