Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




18.02.2021

Україна винесе на Генасамблею ООН питання про обшуки та затримання в Криму – МЗС

Україна планує 23 лютого винести інформацію про випадки незаконних обшуків, затримань та іншу протиправну діяльність Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях на розгляд сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Як зазначили в МЗС, це планується зробити у ході дебатів з пункту порядку денного "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговою хвилею незаконних політично мотивованих обшуків і затримань в тимчасово окупованому Криму, здійснених російською окупаційною владою", – йдеться у повідомленні МЗС.

Також у відомстві нагадали, що РФ повинні дотримуватися своїх міжнародно-правових зобов'язань та покласти край політичним репресіям проти населення тимчасово окупованих територій.

Окрім цього у міністерстві закликали міжнародних партнерів "надати оцінку незаконним діям Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму".

Що сталося

Як пише Суспільне Крим, в ніч на 17 лютого відбулися обшуки в будинках кримчан Абдулборі Махамадамінова, Азамата Еюпова, Тимура Ялкабова, Ібрагімова Ернеста, Олега Федорова, Ленура Сейдаметова і Яшара Шихаметова.

Серед згаданих осіб є активісти "Кримської солідарності" і проєкту для дітей політв’язнів "Кримське дитинство", тому в МЗС вважають, що ці дії мають політично мотивований характер дій окупаційної влади півострова.

"Сьогодні (17 лютого – ред.) окупанти провели масові обшуки та арешти кримських татар в Криму. Серед шести затриманих, яких звинувачують у "тероризмі", є громадянські журналісти та громадські активісти. Ми закликаємо міжнародну спільноту консолідувати зусилля, щоб зупинити порушення прав людини в Криму", – написала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Кримська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом проведення Федеральною службою безпеки Росії обшуків в ніч на 17 лютого у семи районах тимчасово окупованого Криму та затримання представників кримськотатарського народу.

Що відомо

Верховна рада в цілому підтримала проєкт постанови про звернення парламенту до урядів і парламентів держав світу щодо засудження тимчасової окупації Криму, порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях і про звільнення політичних в'язнів, які є громадянами України.

У 2020 році 16 кримських політв'язнів були засуджені до термінів до 19 років позбавлення волі, 424 особи позбавлені права на справедливий суд і 77 — незаконно етаповані за межі окупованого Криму.

У ніч на 12 січня на посту ДПС ДІБДР на в'їзді на Керченський міст близько 9 годин незаконно утримувалися окупантами близько 120 кримських татар без гарячого пиття, їжі, при мінусовій температурі.

Поліцейські Криму відкрили кримінальне провадження через затримання 120 громадян України на території тимчасово окупованого півострова.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 913

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне