Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




22.09.2021

Чи скасовується реєстрація РРО при переході на ПРРО?

Якщо суб’єкт господарювання приймає рішення замість реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) використовувати програмний РРО (далі – ПРРО), то при переході на ПРРО скасовується реєстрація РРО.

Відповідно до п. 1 глави 4 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями реєстрація реєстратора розрахункових операцій діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли, зокрема, суб’єкт господарювання у зв’язку із застосовуванням програмного РРО вирішив відмовитись від застосування РРО, строк служби якого не закінчився.

Законодавчо не передбачено обмежень на використання поряд з РРО також і ПРРО. Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або ПРРО. Якщо суб’єкт господарювання приймає рішення замість РРО використовувати ПРРО, то при переході на ПРРО скасовується реєстрація РРО. Довідково: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (категорія 109.06).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 523

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне