Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




26.10.2021

Суб’єкти ЗЕД: чи передбачена додаткова їх реєстрація у податковій?

Законом України №959-ХІІ «Про зовнішньоекономічну діяльність» передбачено, що всі суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, незалежно від форми власності та інших ознак, мають рівне право здійснювати будь-які види зовнішньоекономічної діяльності та дії щодо її провадження, у тому числі будь-які валютні операції та розрахунки в іноземній валюті з іноземними СГ, які прямо не заборонені, або не обмежені законодавством, у тому числі заходами захисту, запровадженими НБУ відповідно до Закону України «Про валюту і валютні операції».

Зазначені суб’єкти мають право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність з моменту набуття ними цивільної дієздатності згідно з законодавством України:

- фізичні особи, які мають постійне місце проживання на території України, мають зазначене право, якщо вони зареєстровані як підприємці згідно з Законом України «Про підприємництво».

- фізичні особи, які не мають постійного місця проживання на території України, мають зазначене право, якщо вони є СГ за законом держави, в якій вони мають постійне місце проживання або громадянами якої вони є.

- юридичні особи мають право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність відповідно до їх статутних документів з моменту набуття ними статусу юридичної особи.

Іноземні суб’єкти господарської діяльності, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність на території України, мають право на відкриття своїх представництв на території України.

Реєстрацію представництв інших іноземних СГ здійснює центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері економічного розвитку, протягом 60 робочих днів з дня подання іноземним суб’єктом господарської діяльності документів на реєстрацію.

Тому, чинним законодавством не передбачена додаткова реєстрація у контролюючих органах суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 833

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне