Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




31.01.2022

Бізнес сприятиме проведенню об’єктивних конкурсних відборів до Бюро економічної безпеки

Українська Рада Бізнесу та Рада громадського контролю при Бюро економічної безпеки уклали меморандум про співпрацю. Підписання меморандуму відбулося у четвер, 27 січня. Метою співпраці є надання організаційно-технічної підтримки членам конкурсної комісії, делегованим Радою громадського контролю, та здійснення моніторингу інформації про кандидатів, які претендують на посади в БЕБ.

Створення Бюро економічної безпеки було одним із ТОП-10 пріоритетів Української Ради Бізнесу, яка об’єднує 98 асоціацій, зазначив, відкриваючи зустріч, член Наглядової Ради УРБ, президент Української асоціації виробників Олександр Громико. Після запуску роботи нового органу державної влади, відповідального за боротьбу з економічною злочинністю, головним пріоритетом стає комплектування штату та якість кадрів. Бізнес-асоціації вважають, що до складу Бюро не повинні потрапити фахівці, до яких підприємці мають обґрунтовані претензії.

Голова Ради громадського контролю при БЕБ Яків Воронін та членкиня Ради громадського контролю при БЕБ Ганна Майборода, яка безпосередньо бере участь у Конкурсних комісіях, розповіли про етапи розбудови Бюро та наголосили: від якості кадрів та їхньої професійної роботи залежить довіра до нового органу з боку бізнесу і суспільства загалом. Діяльність БЕБ безпосередньо впливатиме на економічну безпеку держави, на її обороноздатність та інвестиційний клімат. Тому Рада зацікавлена у тісній співпраці з бізнесом на етапі аналізу кандидатів. Невдовзі БЕБ розпочне новий етап конкурсних відборів за оновленою методикою, яка розроблена із залученням академічної спільноти та міжнародних партнерів. Якщо до якогось із них є питання у бізнесу – ці звернення обіцяють обговорювати під час співбесіди.

Член Наглядової Ради УРБ, президент Української федерації індустрії безпеки Анатолій Долинний запропонував використовувати потенціал коаліції у регіонах, де зараз розпочинається створення територіальних органів БЕБ. «Наше завдання – допомогти проведенню об’єктивного конкурсу, щоб приблизно по 100-150 осіб у кожній області пройшли через такий «фільтр», – наголосив президент федерації.

Участь у зустрічі також узяли голова правління Всеукраїнського об’єднання спеціалістів безпеки Олег Лощилін, керівник Асоціації франчайзингу Андрій Кривонос, Віце-президент ВГО Асоціація платників податків України, Голова АО «ЯрВал» Йосип Бучинський, член Ради Федерації ВГО «Українська федерація індустрії безпеки» Сергій Блажевич.

Підписанти Меморандуму домовилися проводити всебічний моніторинг кандидатів та надавати членам конкурсної комісії інформацію та документи, отримані в процесі такого моніторингу, а також надавати іншу інформацію на запит. УРБ і РГК заявили про наміри проводити спільні заходи – наприклад, обговорення із залученням фахівців, інформаційні кампанії, просування ініціатив щодо змін законодавства. Сторони задекларували наміри боротися з корупцією та викривати зловживання з боку державних службовців.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 657

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне