Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




20.11.2023

Відповіді на ТОП-5 запитань щодо тестування вебплатформи для ввезення та обліку гуманітарної допомоги

З 1 листопада триває тестування цифрової платформи для для ввезення та обліку гуманітарної допомоги. За цей час нього приєднались вже майже 300 організацій. Під час тестування у користувачів виникають різні запитання. Нижче відповіді на ТОП-5 найбільш популярних запитань.

1. Як фізичній особі зареєструватись для тестування?

Наразі отримувачами гуманітарної допомоги можуть бути лише юридичні особи – це зафіксована Законом норма. Відповідно зареєструватись на платформі можуть лише юридичні особи за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Поруч з цим, є міжнародні організації без представництва в Україні, які також висловлюють бажання протестувати Систему. Для цього фізичній особі, яка представляє іноземний фонд варто звернутись до Мінсоцполітики на електронну адресу t.a.pasenko@mlsp.gov.ua та вказати, яку саме організацію ви представляєте. До запиту також варто додати ваш Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) і податковий номер отримувача, який зареєстрований в Україні(за наявності).

Після цього адміністратори Системи нададуть можливість протестувати функціонал.

2. Чи обов'язково вказувати та де знайти інформацію про первинну та справедливу вартість товару для інвентаризації?

Первинна та справедлива вартість товару – це параметри для обліку гуманітарної допомоги. Знайти її можна у первинних документах, отриманих від донора. Якщо вони є у таких документах, то отримувач може їх зазначити в інвентаризаційному описі.

Зазначимо, що інвентаризція, тобто заповнення інвентаризаційного звіту є обов’язковим для бюджетних установ, для благодійних фондів – лише у разі фактичного неспівпадіння заявленої гуманіатрної допомоги та фактично отриманої.

3. Яку інформацію потрібно внести про донора?

Вписати у відповідні поля потрібно лише назву (організацію) донора, адресу та країну відправлення гуманітарної допомоги.

4. Чи буде збережена після завершення тестування інформація, введена фондами?

Вся інформація, яка заведена в систему з початку тестування – тобто з 1 листопада 2023 року та до офіційного запуску Системи збережена не буде. Наразі, система працює, як тестове середовище, де організації можуть заводити дані для тестування.

Важливо, якщо організація перебувала в Реєстрі отримувачів до 1 листопада, відповідно мала унікальний номер в Реєстрі, він зберігається.

5. Якщо донор передає вантаж більше 10 отримувачам чи можна заповнити для цього одну декларацію?

Якщо гуманітарна допомога буде передана 10 отримувачам, то для кожного потрібно буде заповнити окрему декларацію з окремим кодом вантажу. Це потрібно, щоб кожен такий отримувач прийняв допомогу на баланс та прозвітував про передачу за призначенням.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 346

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне