Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




30.01.2024

НАГАДУВАННЯ для ФОП 3 групи, але не тільки

До 9 лютого 2024 року потрібно подати Податкову декларацію платника єдиного податку - фiзичної особи - підприємця для третьої групи (F0103308) за 2023 рік ФОП 1 та 2 груп мають для цього трохи більше часу до 29-го лютого.

Що важливо при заповнені декларації

Зазначайте код і назву видів підприємницької діяльності (відповідно до КВЕД), за якими фактично отримували дохід у звітному періоді підглянути код та правильну назву своїх видів діяльності можна в тому ж Електронному кабінеті у розділі «Облікові дані платника», прокрутивши сторінку з обліковими даними до самого низу.

Якщо при заповнені декларації будуть вказані зайві КВЕД, ті за якими дохід у звітному періоді ви не отримували, за умови, що всі вони є по вашому ФОП в Реєстрі платників єдиного податку — це не вважатиметься порушенням та не матиме негативних наслідків.

АЛЕ, якщо вказати ті види діяльності, які не внесені до Реєстру платників єдиного податку або які заборонено здійснювати на єдиному податку чи в певній групі ЄП, то це може стати підставою анулювання реєстрації платника єдиного податку після проведення перевірки‼️.

Декларація за рік подається і заповнюється наростаючим підсумком, а тому має включати суму даних, зокрема отримані доходи, за І, ІІ, ІІІ квартали 2023 року, а не лише останній IV квартал.

Якщо ФОП певний період у 2023 році був на спецгрупі та платив єдиний податок за ставкою 2%, а потім перейшов на сплату єдиного податку за ставкою 5%, то в річній декларації такий ФОП відображає ЛИШЕ доходи за період сплати податку за ставкою 5%.

Будьте уважні, доходи отримані за період перебування на спецгрупі у річну декларацію не включаються. По ним ви мали звітувати щомісячно у спеціальній декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні, яка з 01 серпня 2023 року вже не подається.

Якщо ви не платили ЄСВ за себе протягом 2023 року, але будете подавати Додаток 1 Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску до річної Декларації (F0133108) з «нулями», зверніть увагу, що має бути обов’язково заповнений рядок УСЬОГО. Якщо цей рядок залишити пустим, з великою ймовірністю, звітність не буде прийнято.

Якщо ЄСВ за себе ви платили, важливо перевірити, щоб сума фактично сплаченого вами ЄСВ за 2023 рік дивіться розділ «Стан розрахунків з бюджетом» колонка «Надміру сплачені суми», дорівнювала або була більшою ніж задекларовано у графі УСЬОГО Розділу 9 Додатку по ЄСВ до Декларації платника єдиного податку. Якщо буде менше – виникне борг.

Суми ЄСВ, сплачені протягом 2023 року, з переплати, яку ви будете бачити у розділі «Стан розрахунків з бюджетом», спишуться після подачі річного звіту та закриття звітного періоду.

Списання сплаченого у 2023 році ЄСВ відбудеться

  • для ФОП 1 та 2 групи – після 11.03.2024
  • для ФОП 3 групи – після 19.02.2024

Обов'язково проконтролюйте, щоб подана вами Декларація була прийнята підсвічується зеленим, і у вхідних була Квитанція 2 з результатом обробки - Пакет прийнято.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2388

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне