Розсилка новин

01.11.2021

Публічний піар в Україні: як це працює і для чого потрібно

Сфера піару в Україні розвивається досить швидкими темпами, причому спеціалісти використовують у своїй роботі останні маркетологічні досягнення. Дуже багато уваги приділяється зв'язкам із громадськістю, які є основою багатьох піар-компаній, оскільки сучасний споживач налаштований на комунікацію та вважає її важливою. Що у зв'язку з цим роблять піар-агентства?

Професіонали працюють як з державними, так і приватними замовниками, з міжнародними та українськими проектами. Так, агентство pr lviv пропонує своїм клієнтам формування репутації, залучення аудиторії та антикризові послуги. Насправді це може бути реалізовано різними способами, наприклад, створенням історій, які викликають суспільний резонанс, причому за основу завжди беруться найкращі, тобто найпростіші ідеї. Комунікація при цьому базується на трьох основних засадах – прозорість, чесність та відкритість.

Піар-компанії займаються як розвитком особистого бренду, так і політичним піаром, працюють над публічними образами державних органів та інвесторів, а також з багатьма іншими організаціями. Треба сказати, що піар - це не маркетинг, хоча деякі прийоми вони один у одного запозичують.

Існує кілька основних етапів роботи, які дозволяють побудувати систему зв'язків із громадськістю правильно. Для початку піар агенція визначає ключову проблему, яка необхідна їй для того, щоб поставити мету та сформулювати комунікативну стратегію. Саме опрацювання стратегії є основою ефективної PR-кампанії. Усі бізнес-процеси фірми мають допомагати реалізації запланованої кампанії.

Далі йде реалізація стратегії, всіх напрацювань, ідей та концепцій. Тут відбуваються нові знайомства з інвесторами, співробітниками та аудиторією. Піарники активно проводять конференції, презентації та зустрічі, на яких формують репутацію бренду. При цьому з початку та до кінця піар-кампанії аналізується її ефективність. Основні етапи такої аналітики - це дослідження, які проводяться на початку та наприкінці запущеної компанії. Вони дозволяють визначити, наскільки кампанія була ефективною, як вона вплинула на думку громадськості, чи повністю усунуто негатив. Якщо ні – розробляється нова стратегія.

Фахівці з піару використовують для спілкування з цільовою аудиторією різні канали комунікації, кожен із яких потребує власного підходу. При цьому найголовніше – опрацьовувати всі негативні моменти та вирішувати конфлікти так, щоб усе це обернулося на користь компанії.

Архів новин

Квітень 2024